Ultimele știri

„Pocăiţi-vă, căci s-a apropiat Împărăția Cerurilor” – (Matei 4, 17) – Începutul propovăduirii Mântuitorului în Duminica de după Botezul Domnului

Sub impresia filotimiei provocate de marea bucurie a Praznicului Botezului Domnului, fiii duhovnicești ai Arhiepiscopiei Chișinăului, alături de Înaltpreasfințitul Părinte Petru, Mitropolitul Basarabiei, au participat la Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie săvârșită în Paraclisul Mitropolitan „Sfântul Ioan Teologul” din capitală.

Și în această Duminică, Corala Academică „Gavriil Musicescu” a Mitropoliei Basarabiei a oferit răspunsurile liturgice pline de grație din strana sfântului lăcaș.

Pericopa evanghelică din această zi, care descrie succint evenimentul întemnițării Sfântului Ioan Botezătorul și începutul activității publice a Mântuitorului Iisus Hristos, a fost explicată prin omilia rostită de Părintele arhidiacon Constantin Olariu. Reproducând textul nou-testamentar din Evanghelia după Matei, capitolul 4, Părintele Constantin a sustras bogatele semnificaţii duhovniceşti pentru viaţa creştină şi pentru înţelegerea credinţei creştin-ortodoxe ca pregustare a vieţii veșnice.

La finalul slujbei, Părintele Mitropolit Petru a ținut un scurt și cuprinzător cuvânt de învățătură cu privire la starea de păcat ce cauzează înstrăinarea oamenilor de Dumnezeu Creatorul. De asemenea, a îndemnat dreptslăvitorii creștini prezenți să-L preamărească pe Dumnezeu prin cuvânt, prin rugăciune și prin fapte vrednice de laudă.

„Să primim și să ne însușim Evanghelia iubirii și bucuriei lui Hristos, pregătindu-ne cum se cuvine, prin Sfintele Taine ale Bisericii noastre, de întâlnirea cu El în Împărăția Cerurilor, spre slava Lui și spre a noastră mântuire” a mai menționat ÎPS Petru.

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img