Ultimele știri

Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Petru a întâmpinat, la sediul mitropolitan din Chișinău, pe Excelența Sa, Doamna Maia Sandu, Președintele Republicii Moldova

Mitropolia Basarabiei este dedicată filantropiei în lucrarea ei socială și îndeamnă la jertfă față de popor. În permanență face eforturi concrete de ajutorare a persoanelor defavorizate, având proiecte și activități social-filantropice.

Implicarea Mitropoliei Basarabiei urmează modelul absolut al lui Hristos de a ajuta pe cei în nevoi și suferință. Biserica promovează iubirea aproapelui, ea nu se ocupă numai de zidirea sufletului, ci și de condiția materială a oamenilor.

Ne bucurăm când, prin buna rânduială a lui Dumnezeu, reușim să colaborăm, frumos și constructiv, cu diferite Instituții ale Statului. Noi nu ne suprapunem activităților de caritate administrate de Stat, ci ne stăruim să ajutăm, să completăm, unde este cu putință, spre folosul semenilor noștrii.

Mitropolia Basarabiei î-și deschide larg porțile ca partener de dialog și reprezintă un element fundamental în modernizarea sociatății și prosperitatea poporului.

Cu smerenie, îl rugăm pe Mântuitorul Hristos dăruiască în continuare aceeași râvnă, putere de muncă și determinare, în misiunea pe care V-ați asumat-o la cârma Republicii Moldova și doresc să aveți întotdeauna bucurii care să se reverse asupra poporului pe care îl conduceți.

Domnul să Vă țină cu zile îndelungate și să ocrotească în tot lucrul bun spre prosperitatea cetățenilor, iar Darurile Duhului Sfânt să reverse asupra Domniei Voastre înțelepciune și stăruință”. (ÎPS Petru).

Excelența Sa, Doamna Președinte a Republicii Moldova, Maia Sandu, a mulțumit pentru cuvintele de încurajare adresate de Părintele Mitropolit și și-a arătat deschiderea unei colaborări care va aduce beneficii cetățenilor din Republica Moldova.

Înaltpresfinția Sa a oferit în dar o icoană a Preasfintei Născătoarei de Dumnezeu și a Mântuitorului Iisus Hristos care să vegheze asupra conducerii țării, dar și a întregului popor.

 

Articol redactat de Părintele Diacon Constantin Olariu

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img