Ultimele știri

Înaltpreasfințitul Părinte PETRU transmite un mesaj cu ocazia Zilei Independenței Republicii Moldova: O chemare la unitate și dezvoltare pentru un viitor luminos

Cu ocazia Zilei Independenței, sărbătorită cu mândrie și recunoștință în întreaga Republică Moldova, Înaltpreasfințitul Părinte PETRU, Mitropolit al Basarabiei și Exarh al Plaiurilor, a transmis un mesaj către toți cetățenii acestei frumoase țări. În duhul solemn al acestei zile naționale, ÎPS Părinte PETRU a subliniat importanța unității și credinței în calea către un viitor luminos, aducând în prim-plan rolul vital pe care îl joacă Biserica Ortodoxă Română din Basarabia și clericii în îndrumarea poporului spre dezvoltare spirituală și prosperitate națională.

Preaiubiți credincioși și concetățeni,

În această zi plină de semnificații și bucurie, când sărbătorim Ziua Independenței Republicii Moldova, vă transmitem cu drag gândurile noastre de bine și binecuvântările cele mai călduroase. Această zi este un prilej de a reflecta asupra drumului parcurs ca națiune și de a privi cu încredere către viitorul nostru comun.

Independența nu este doar o stare de fapt, ci și o responsabilitate, o chemare către dezvoltare, unitate și frățietate. În calitate de cetățeni, suntem chemați să construim împreună o societate în care valorile autentic umane, etice și duhovnicești să ocupe un loc central.

Biserica Ortodoxă Română din Republica Moldova, prin Mitropolia Basarabiei și clericii săi au un rol esențial în acest demers. Dincolo de slujbele religioase, Biserica joacă un rol fundamental în educarea morală, culturală și intelectuală a societății. Suntem chemați să cultivăm iubirea, compasiunea, înțelegerea și respectul față de aproapele nostru. Într-o lume adesea tumultuoasă, Biserica ne oferă călăuzirea și liniștea necesară pentru a ne împlini vocația ca ființe umane și ca cetățeni ai acestei țări frumoase.

În contextul Zilei Independenței, ne amintim de lupta și sacrificiul strămoșilor noștri pentru libertate și autonomie. Îndemnăm la unitate și solidaritate în vederea asigurării unui viitor mai bun pentru toți. Ca o familie în Hristos Domnul, ca o comunitate sfântă, suntem chemați să sprijinim dezvoltarea armonioasă și durabilă a țării noastre.

Sărbătorim astăzi nu doar trecutul nostru, ci și potențialul nostru colectiv. Prin dragoste și muncă împreună, putem construi o societate în care fiecare om să fie prețuit, respectat și sprijinit.

Sărbătoarea independenței să fie un prilej de bucurie, recunoștință și angajament pentru a contribui la progresul și binele comun al Republicii Moldova. În rugăciuni, ne încredințăm în continuare plaiul și poporul nostru către îndrumarea și purtarea de grijă a lui Dumnezeu.

Cu gânduri de pace, iubire și binecuvântare părintească,

† ÎPS Părinte PETRU,
Arhiepiscop al Chișinăului,
Mitropolit al Basarabiei și Exarh al Plaiurilor

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img