Ultimele știri

În Duminica a VI-a după Cincizecime ÎPS Părinte Mitropolit Petru, a liturghisit la biserica „Sf. Cuv. Ioan Iacob Hozevitul” din Chișinău

   În data de 15 iulie 2018, în Duminica a șaptea după Pogorârea Duhului Sfânt, Întâistătătorul Mitropoliei Basarabiei, ÎPS Părinte Mitropolit Petru a săvârșit Sfânta și Dumnezeiasca liturghie în parohia „Sf. Cuv. Ioan Iacob Hozevitul” din orașul Chișinău – sector Ciocana (preot paroh Alexei Semionov).

   În predica rostită la finalul Serviciului Divin, Înaltpreasfinția Sa a vorbit despre orbire ca efect al stării de păcătoșenie, dar și despre condiția credinței puternice în vindecarea de orice boală și neputință. Între altele Înaltpreasfinția Sa a menționat: “Orbii din Evanghelia de astăzi au crezut că Mântuitorul îi poate vindeca, şi au fost vindecaţi. Vedem cât de importantă este credinţa, atunci când trecem prin boală şi, în general, când cerem ceva de la Dumnezeu. Mântuitorul este Doctorul sufletelor şi a trupurilor noastre şi către El trebuie să înălţăm rugăciunile, când avem nevoie de vindecarea sufletului şi a trupului nostru”.

   Referindu-se la orbirea sufletească, Înaltpreasfinţitul Petru a spus: „Există două feluri de orbire. Una fizică şi alta duhovnicească. Orbirea duhovnicească este mai gravă, pentru că omul nu vede prezenţa lui Dumnezeu în creaţie şi poate duce o viaţă departe de Dumnezeu, de Izvorul vieţii”.

   În cadrul Sfintei Liturghii, tânărul Andrei Veverița a fost hirotonit diacon, pe seama parohiei „Sf. Cuv. Ioan Iacob Hozevitul” din orașul Chișinău.

Biroul de presă al Mitropoliei Basarabiei.

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img