Ultimele știri

În Duminica închinată Sf. Părinți de la Sinodul I Ecumenic Mitropolitul Basarabiei a liturghisit la Paraclisul Mitropolitan din Chișinău

  În data de 9 iunie 2019, în cea dea șaptea Duminică după Sfintele Paști (a Sfinților Părinți de la Sinodul I Ecumenic), Înaltpreasfințitul Părinte Petru, Arhiepiscopul Chișinăului, Mitropolitul Basarabiei și Exarhul Plaiurilor, a oficiat, împreună cu un sobor de preoți și diaconi, Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie la Paraclisul Mitropolitan din Chișinău, cu hramul „Sf. Ioan Teologul”.

  În cuvântul său de învățătură, Înaltpreasfințitul Mitropolit și Exarh Petru s-a referit la importanța Primului Sinod Ecumenic pentru credința ortodoxă, subliniind printre altele: „La Sinodul de la Niceea, din anul 325, a fost condamnată învățătura greșită a lui Arie, care susținea că Iisus nu este Dumnezeu Adevărat, prin aceasta negând dumnezeirea Lui. Atunci au fost formulate și primele șapte articole ale Crezului, celelalte cinci au fost formulate în 381, la Sinodul II Ecumenic întrunit la Constantinopol.

  Crezul reprezintă o formă concentrată a învățăturii noastre de credință și este rostit la fiecare Sfântă Liturghie și Botez. Noi, ca și creștini ortodocși botezați în numele Sfintei Treimi, avem datoria de a cunoaște Crezul și de a-l mărturisi. Astfel, orice creștin ortodox are datoria de a cunoaște Crezul și de a-și mărturisi credința în orice împrejurări”.

  După oficierea Serviciului Divin ÎnaltPreasfinția Sa a oficiat Taina Sfântului Botez pentru pruncul Cezar.

Biroul de presă al Mitropoliei Basarabiei.

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img