Ultimele știri

În Duminica Fiului Risipitor ÎPS Părinte Petru a liturghisit la Paraclisul Mitropolitan din Chișinău

  În cea de-a doua duminică din perioada Triodului, duminică care are ca reper central duhovnicesc parabola Fiului Risipitor, în data de 16 februarie 2020, ÎPS Părinte Petru, Arhiepiscopul Chișinăului, Mitropolitul Basarabiei și Exarhul Plaiurilor a săvârșit Sfânta Liturghie Arhierească la Paraclisul Mitropolitan Sf. Ioan Teologul din Chișinău.

  După oficierea Sfintei Liturghii, cu binecuvântarea ÎPS Petru, PC preot Victor Ghimpu, consilier eparhial și slujitor al Paraclisului Mitropolutan, a rostit un cuvânt de învăţătură, cu referire la Evanghelia zilei în care, printre altele, a menţionat:  „Fiecare dintre noi se poate asemăna Fiului Risipitor, pentru că la botez, cu toții devenim fii, în lumina casei Tatălui Ceresc, însă cu timpul, ne maturizăm, fizic și credem că toată lumea e a noastră și ne pierdem în dezmierdări și grijile acestei lumi. Însă avem nevoie fiecare, pentru a spera la mântuire, să ne venim în fire și să revenim la casa Tatălui ceresc, pentru a cere iertare pentru păcatele noastre, iar El ne va îmbrăca cu haina cea mai bună, a mântuirii noastre”.

  În final, ÎnaltPreasfințitul Părinte Petru i-a binecuvântat pe toți cei prezenți și i-a îndemnat ca, în aceste două săptămâni rămase până la, începutul Postului Mare să mediteze asupra parabolei zilei, pentru ca atunci când vor ajunge la scaunul spovedaniei să dobândească pocăința Fiului Risipitor și iertarea Tatălui Ceresc.

Bioul de presă al Mitropoliei Basarabiei.

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img