Ultimele știri

În atenția parohiilor din cuprinsul Mitropoliei Basarabiei

   În perioada februarie – aprilie 2019, Misiunea Socială ”Diaconia” a Mitropoliei Basarabiei organizează cea de a X-ea ediţie a campaniei de Paşti „Masa Bucuriei”. Campania se desfăşoară cu binecuvântarea ÎPS Petru, Arhiepiscopul Chişinăului, Mitropolitul Basarabiei şi Exarhul Plaiurilor şi are drept scop solidarizarea socială în sprijinul oamenilor aflaţi la limita existenţei: bătrâni singuri, familii nevoiaşe, bolnavi ţintuiţi la pat. Acţiunea culminantă din campanie este colecta naţională de produse alimentare care în acest an va avea loc la 20 aprilie.

   În 2018, campania Masa Bucuriei  s-a desfășurat în 20 de localităţi și  au fost colectate peste 41 de tone de produse alimentare.  În urma acestei acțiuni parohiile implicate în campanie au ajutat persoanele aflate în nevoi cu 11 tone de produse. Din produsele colectate în magazinele partenere din mun. Chişinău, au fost oferit peste 43 000 de prânzuri calde la cantina socială mobilă „Aproape de Aproapele”. Totodată, 30 de parohii din cuprinsul Mitropoliei Basarabiei au beneficiat pe parcursul anului  2018, de  8 tone de produse alimentare. În 3 parohii: Roșu, Hagimus și Cetireni activează cantine sociale care folosesc produsele oferite de MS Diaconia.

    Centrul de resurse Călăuza solidarității și în anul curent invită parohiile dornice să se înscrie în această campanie și prin întreaga echipă a MS Diaconia va pune la dispoziţia partenerilor toate materialele necesare realizării proiectului în comunitate: materiale promoţionale (veste, pungi, pliante, postere), la fel va asigura formarea echipei de voluntari. Parohiile participante se vor responsabiliza în crearea şi gestionarea grupului de voluntari, stabilirea relaţiei cu magazinul partener precum şi distribuţia pachetelor alimentare  oamenilor nevoiaşi din localitate.

Înscrierile au loc până pe data 01 martie a.c.

 Persoanele de contact:

Anna  Ceban: 069474814

Preot Ioan Cosoi: 079319166

Ruslan Gherasim:  060194047

   Campania este o ocazie unică să ne unim eforturile pentru a aduce Lumina Sărbătorilor de Paşti în casele unde domneşte întunericul şi sărăcia.

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img