Ultimele știri

IERARHII MITROPOLIEI BASARABIEI s-au întâlnit cu Domnul ION-MARCEL CIOLACU, Președintele Camerei Deputaților din România

ÎPS Părinte Mitropolit PETRU, Arhiepiscop al Chișinăului, Mitropolit al Basarabiei și Exarh al Plaiurilor, PS Părinte Episcop ANTONIE, Episcop de Bălți și PS Părinte Episcop VENIAMIN, Episcopul Basarabiei de Sud, au întâmpinat delegația oficială a Parlamentului României, condusă de domnul  Ion-Marcel Ciolacu, Președintele Camerei Deputaților din România și Președinte al Partidului Social Democrat.

Din partea Arhiepiscopiei Chișinăului au mai participat Părintele Arhidiacon MAXIM STURZA, Consilier Mitropolitan pentru Relațiile cu Instituțiile Statului și Părintele Arhidiacon CONSTANTIN OLARIU, Consilier Mitropolitan, Comunicare, Media și Relații Publice.

Delegația de la București a fost compusă din:

  • Domnul Ion-Marcel CIOLACU, președintele Camerei Deputaților și președintele Partidului Social Democrat;
  • Domnul deputat Vasile-Daniel SUCIU, vicepreședinte al Camerei Deputaților;
  • Doamna deputat Ana-Maria CĂTĂUȚĂ, vice președinte al Grupului Pro America din Parlamentul României și președinte al Comisiei permanente comune a Camerei Deputaților și Senatului pentru relația cu UNESCO;
  • Doamna deputat Natalia-Elena INTOTERO, președintele Comisiei pentru Învățământ a Camerei Deputaților;
  • Domnul senator Titus CORLĂȚEAN, președintele Comisiei pentru politică externă din Senat;
  • Domnul senator Angel TÎLVĂR, președintele Comisiei pentru afaceri europene din Senat;
  • Domnul deputat Andi-Lucian CRISTEA, vicepreședinte al Comisiei pentru politică externă a Camerei Deputaților;
  • Domnul Victor NEGRESCU, europarlamentar;
  • Domnul Eugen CONSTANTIN, director la Cancelaria Președintelui Camerei Deputaților;
  • Domnul Liviu ȘOVA, consilier la Cancelarie.

 

În cadrul discuțiilor au fost expuse proiectele sociale și filantropice ale Mitropoliei Basarabiei și modul de implicare activ în perioada pandemică și în contextul refugiaților din Ucraina.

Totodată s-au căutat modalități de ajutorare, prin Biserică, a credincioșilor din parohii cu o situație materială precară și s-a vorbit despre suplimentarea burselor pentru tinerii basarabeni ce vor să urmeze studii teologice în România.

La final ÎPS Părinte Mitropolit PETRU a mulțumit pentru susținerea oferită Basarabiei de către Parlamentul României și a decorat pe domnul Ion-Marcel Ciolacu, Președintele Camerei Deputaților cu Ordinul „Sfântul Voievod Ștefan cel Mare”, gradul I și i-a dăruit o icoană cu Sfântul Ierarh Dionisie Erhan, Episcopul Cetății Albe-Ismail.

De asemenea toți membrii delegației au fost decorați cu Ordinul „Sfântul Voievod Ștefan cel Mare”, gradul al II-lea și „Sfânta Cuvioasă Parascheva”, în semn de recunoștință și apreciere pentru promovarea valorilor creștine și tradiționale românești.

 

 

Alte sursehttps://tvrmoldova.md/article/bdac1ca0a7ac380d/delegatia-din-romania-in-vizita-la-mitropolia-basarabiei.html

                   

 

 

Articol redactat de Părintele Arhidiacon Constantin Olariu.

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img