Ultimele știri

Gramată Mitropolitană oferită, de ÎPS Părinte Mitropolit PETRU, Domnului Chiril Guzun pentru curajul dovedit în salvarea unei tinere de la sinucidere

ÎPS Părinte Mitropolit l-a încurajat și felicitat pe Domnul Chiril pentru fapta minunată și curajul de care a dat dovadă fiind trimisul lui Dumnezeu în acel moment de cumpănă al aproapelui său.

Nu există faptă mai mântuitoare decât cea de a salva o viață de om, de aceea Dumnezeu are oamenii Lui trimiși la momentul potrivit. Prin aceasta El arată dragostea Lui față de om, ne dovedește că niciodată nu trebuie să ne pierdem speranța și că viața, cel mai de preț dar dăruit de Dumnezeu, nu trebuie pierdută în zadar. (ÎPS Petru)

 

Ca mărturie că Domnul Chiril Guzun dă dovadă de un erou creștin al zilelor noastre stă faptul că în timpul spitalizării tinerei a avut grijă, împreună cu soția dumnealui, de cele necesare pe durata internării în spital, cumpărând haine și alimente. Și după externarea acesteia au creat o legătură strânsă, îngrijindu-se în continuare de starea psihologică și materială devenind prieteni ca model creștin.

 

Durata facerii de bine nu se rezumă doar la momentul cumpenei, ci ea se extinde și în celelalte aspecte ale vieții. Prin aceasta, viața creștină de care dă dovadă Domnul Chiril stă mărturie pentru noi toți, cler și credincioși, și ne demonstrează  împlinirea învățăturii Bisericii „Să iubeşti pe aproapele tău ca pe tine însuţi” (Marcu 12,31). (ÎPS Petru)

 

Profund emoționat, Domnul Chiril Guzun a mulțumit ÎPS Părinte Mitropolit Petru pentru darurile oferite, menționând că este pentru prima oară când i se înmânează o distincție bisericească, iar acest fapt îl responsabilizează în continuarea faptelor bune pentru aproapele său.

 

 

Articol redactat de Părintele Diacon Constantin Olariu.

 

Sursa video: https://cotidianul.md/

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img