Ultimele știri

Fă o pomană altfel! Organizează masa de pomenire cu persoanele nevoiașe – oameni pentru care un prânz cald înseamnă încă o zi din viaţă

În tradiţia creştin ortodoxă, pentru a păstra vie memoria celor care au plecat din viață, sunt organizate mese de pomenire, însoţite de rugăciuni. Pomana reprezintă o altă dimensiune a faptelor bune – e un gest pentru și din partea celui plecat din viață. Faptele acestui om continuă prin gesturile pe care le fac rudele și apropiații.

Misiunea Socială Diaconia a Mitropoliei Basarabiei recomandă ca aceste mese de pomenire sau mulţumire să fie realizate la cantina mobilă „Aproape de Aproapele”, serviciu unde zilnic, peste 160 de bătrâni şi oameni nevoiaşi primesc gratuit o masă caldă. Pentru mulţi dintre ei, acest prânz înseamnă încă o zi din viaţă. În 2018, prin implicarea unei echipe de voluntari, la cantină au fost oferite peste 44 mii de prânzuri.

Părintele Adrian Agapi, coordonator de proiect: „Biserica recomandă ca darul făcut pentru cel adormit să fie realizat cu persoane care într-adevăr au nevoie, pentru că pomana este o rugăciune în plus pentru răposat.  Dacă acest gest se face cu mult fast sau între rude doar, este practic un schimb de daruri, iar dacă e făcut cu cel nevoiaş, acest gest e trăit cu multă bucurie. Acelaşi lucru e recomandat şi pentru mesele de mulţumire, hramul casei. etc.  Ne bucurăm că încet, oamenii aleg să facă aceste mese de pomenire sau mulţumire anume la cantina mobilă, iar cei care primesc această binefacere cu adevărat au mare nevoie de felia de pâine şi masa caldă.

Te îndemnăm să fii tu omul care aduce schimbarea în mintea oamenilor din jurul tău! Oferă un exemplu prin ceea ce faci și fă bine celor care au cu adevărat nevoie de el.  Nu uita: ai doar ceea ce dai!

NOTĂ: Toţi cei care doresc să facă acest gest de bunătate la cantină, ne pot contacta la: 069914614, Pr. Adrian, coordonator de proiect.

Biroul de presă al Mitropoliei Basarabiei.

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img