Ultimele știri

Episcopia Basarabiei de Sud vine ]n sprijinul refugiaților de la Palanca

Preasfinția Sa, împreună cu mai mulți preoți din episcopie, dar și cu protopopul de Ștefan Vodă, a vizitat campusul pentru refugiați, dar și punctul de frontiera Palanca, oferind alimente și alte bunuri pentru nevoile celor care se refugiază din țara vecină, ca urmare a situației create de războiul din Ucraina.

Preasfințitul Părinte Episcop a discutat cu doamna deputat Larisa Voloh și cu primarul localității Palanca, încurajându-i să continue activitățile filantropice și de întrajutorare a fraților care își părăsesc țara, îndurerați de tragedia războiului ce i-a cuprins in ultimele zile.

Și-a exprimat durerea pentru situația din Ucraina și și-a exprimat sprijinul atât prin oferirea de hrana și alte bunuri, cât și prin îndrumarea și găzduirea, după putere, a refugiaților in spațiile oferite de autorități, dar și de familii și alte instituții din episcopie.

 

E trist să vezi mame singure și copii care și-au părăsit locurile dragi pentru a se salva și a evita efecte grave pentru familii lor, e trist să vezi oameni care se îndreaptă spre undeva, dar fără a avea o destinație certă și un traseu predefinit, e trist să nu ai soluții pentru acești oameni mâhniți de evenimentele triste prin care trec din cauza războiului.

În prezent, am apreciat solidaritatea locuitorilor din zonă, a oamenilor cu inimă bună care pregătesc sute de porții de mâncare caldă pe care o oferă persoanelor ce așteaptă ore și zile pentru a intra în Republica Moldova.

De asemenea, apreciem organizarea de către autoritățile Republicii Moldova a spațiilor de găzduire pentru familiile refugiate. Este lăudabilă implicarea tuturor și solidarizarea cu victimele războiului, care sunt primite cu multă căldura frățească.

 

Mulțumim preoților din episcopie care s-au mobilizat, dar și credincioșilor care sunt dispuși ca la nevoie sa ofere găzduire pentru refugiați.

Mulțumim pe aceasta cale și instituțiilor și fraților din România care și-au deschis brațele ca să primească și să ajute pe refugiații care ajung acolo. Mulți dintre ei sunt găzduiți la mănăstirile din Moldova, dar și din alte zone ale țării. Biserica Ortodoxa Romană ajuta și încurajează pe toți românii cu inimă bună să fie solidari cu refugiații din Ucraina si să le arate dragoste și ospitalitate frățească.

Astăzi, coloana de mașini, care dorea sa traverseze frontiera prin punctul Palanca, depășea 20 km, iar persoanele așteptau cu speranța să traverseze, ignorând oboseala și lipsurile, și sperând ca ostilitățile să înceteze și ei să revină pe meleagurile natale.

Preasfinția Sa a lăudat și binecuvântat pe toți voluntarii și persoanele implicate, poliția de frontieră și angajații celorlalte instituții, încurajând actele de binefacere și solidaritate ca fapte ale milei creștine.

 

Să căutam pacea si sa fim făcători de pace, sa fim mesagerii păcii lăsate de Domnul Hristos lumii, știind că făcătorii de pace fiii lui Dumnezeu se vor chema.

Mulțumim tuturor pentru susținere avem rugămintea să intensificăm rugăciunile pentru pacea din Ucraina și să continuăm activitățile de ajutorare, să arătăm dragostea frățească și să încurajăm pe toți cei care se refugiază din cauza războiului din Ucraina.

Pentru dragostea și generozitatea noastră Dumnezeu va trimite bucurii și daruri netrecătoare.

 

 

Sursa: Biroul de presa al Episcopiei Basarabiei de Sud

 

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img