Ultimele știri

Enoriașii Parohiei „Sfinții Martiri Brâncoveni” din Soroca împreună cu Părintele Paroh Sorin Huluță au donat 22 de ghiozdane pentru elevii din Baxani

Acest important atribut pentru un elev a fost plin nu doar cu toate rechizitele de care are nevoie un copil, dar și de „ingrediente” care au venit să le îndulcească viața de elev. Cu o prezență de sută la sută – 5 elevi în clasa I, 6 elevi în clasa a II, 7 elevi în clasa a III și 4 elevi în clasa a IV – picii au fost profund emoționați și bucuroși că au venit la școală cu un ghiozdan, dar se vor întoarce acasă cu două ghizdane.

 

 

În viața fiecărui copil ziua de început a anului școlar este un eveniment aparte. Așa a fost și pentru mine, așa este și pentru copii de astăzi. Ba mai mult, pentru mine și enoriașii pe care îi reprezint este o mare bucurie să facem mai fericiți acești copii or, inițiativa venită de la un grup de enoriași a prins din prima și am putut să procurăm aceste 22 de ghiozdane. Și pe această cale vreau să mulțumesc enoriașilor noștri, care au fost receptivi și care nu sunt la prima acțiune de binefacere. De ce școala din satul Băxani? Fiindcă avem o colaborare mai specială cu această primărie, dat fiind și faptul că edilul de aici este și preot. Or, nu este prima dată când venim cu ajutoare în această localitate. Bunăoară, mai  multe persoane din Baxani sunt beneficiarii Garderobei sociale, care funcționează pe lângă parohie. Urmează și alte colaborări în acest sens și, cu siguranță în localitatea, unde s-a născut un om care a dus și duce faima Sorocii – Emanuil Gavriliță (Părintele Sorin Huluță).

Am făcut acest gest de binefacere cu mare plăcere și din tot sufletul. Trăim vremuri grele și nu toți copii au parte de tot ce le trebuie ca să aibă o copilărie fericită. Împreună cu soțul Roman, am cumpărat 5 ghizdane și sunt nespus de fericită că aceste cadouri i-au făcut fericiți și pe acești minunați copii (enoriașă a bisericii „Sfinții Martiri Brâncoveni”).

Doamna directoarea a școlii din Baxani, Doamna Larisa Arvinte a menționat că: Este o mare surpriză pentru elevii noștri. Acest cadou a fost foarte binevenit și i-a bucurat pe copii. Mulțumim enoriașilor de la Biserica „Sfinții Martiri Brâncoveni” și părintelui Sorin pentru acest gest creștinesc.

Bucuria copiilor a fost de nedescris. Chipurile luminoase și zâmbetul sincer au fost cea mai mare mulțumire pentru toți care au contribuit la această campanie.

 

 

În cadrul Mitropoliei Basarabiei asemenea campanii se fac la fiecare început de an școlar. ÎPS Părinte Mitropolit PETRU încurajează și binecuvintează cât mai mulți credincioși să susțină activitățile de binefacere inițiate de preoții din parohii.

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img