Ultimele știri

Duminica a XXV-a după Pogorârea Sfântului Duh la Paraclisul Mitropolitan din Chișinău

  În duminica a XXV-a după Pogorârea Sfântului Duh(pomenirea Sf. Mc. Mina, Victor și Vichentie), ÎPS Părinte Petru, Arhiepiscopul Chișinăului, Mitropolitul Basarabiei și Exarhul Plaiurilor a săvârșit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie la Paraclisul Mitropolitan Sf. Ioan Teologul din Chișinău.

  Predica zilei a fost rostită, cu binecuvântarea ÎPS Petru, de către PC preot Victor Ghimpu, consilier mitropolitan. În omilia rostită preacucernicia sa s-a referit le evanghelia zilei și, în contextul apropierii Postului Nașterii Domnului, la importanța milosteniei în desăvârșirea duhovnicească.

  În final, ÎnaltPreasfințitul Părinte a vorbit despre apropierea postului și faptele pe care ar trebui să ni le însușim pentru a avea un post cu folos duhovnicesc. După aceasta vlădica Petru a adresat un cuvânt de felicitare părintelui Victor cu ocazia prăznuirii ocrotitorului ceresc, dorindu-i multă sănătate și păstorire îndelungată și rodnică. De asemenea, cu mesaje de felicitare pentru părintele Victor, au venit și enoriașii prezenți care și-au exprimat mulțumirea față de ierarhul lor, pentru că a binecuvântat ca să aibă ca duhovnic și păstor un astfel de preot devotat activității de la Paraclis.

  Părintele Victor a mulțumit pentru urări și arhierească binecuvântare ÎPS Petru și tuturor credincioșilor prezenți pentru caldele urări.

Biroul de presă al Mitropoliei Basarabiei.

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img