Ultimele știri

Duminica Ortodoxiei în parohia “Sf. Ier. Nicolae” din Cetireni – Ungheni

   În data de 25 februarie 2018, în prima duminică din Postul Mare (a Ortodoxiei), ÎPS Părinte Mitropolit și Exarh Petru a săvârșit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie în parohia “Sf. Ier. Nicolae” din loc. Cetireni, raionul Ungheni (paroh PC preot Igor Ursu).

   După oficierea Serviciului Divin, cu binecuvântarea ÎPS Petru s-a dat citire pastoralei Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române la Duminica Ortodoxiei, după care, în completare vlădica Petru a venit cu un mesaj, în fața celor prezenți, de încurajare în apărarea valorilor ortodoxiei, transmisă nouă din generație în generație de-a lungul a aproape două milenii.

   “Avem datoria sfântă, ca și creștini botezați, în numele Sfintei Treimi, să ne apărăm credința, în fața celor care ne doresc dezbinați și slabi. Icoanele ca și symbol al credinței noastre, ne stau mărturie că noi nu credem în legende, ci tot ceea ce mărturisim noi, sub îndrumarea bisericii noastre este un adevăr istoric, care ne obligă să fim buni, blânzi și lesne-iertători, dar în același timp să fim apărători determinați a nestematului tezaur al credinței noastre, ce ne-a fost încredințată spre păstrare, dar și spre propovăduire”, a subliniat ÎPS Petru.

   În cadrul aceleiași sfintei Liturghii, preacucernicul diacon Iulian Gâscă a fost hirotonit de către Întâistătătorul Mitropoliei Basarabiei, în treapta de preot, căruia,cu această ocazie i-a dorit preoție vrednică și dătătoare de roade spre propovăduirea dreptei credințe și a dragostei de neam.

     În final a fost înălțat un Tede-um de mulțumire Lui Dumnezeu pentru toate lucrurile și lucrările bune revărsate din mila Lui Dumnezeu asupra comunității de credincioși din Cetireni, a părintelui paroh și a familiei sale. La eveniment a fost prezenta și doamna primar Ana Dicusar care a apreciat munca depusă pentru meținerea bisericii într-o stare exemplară.

Biroul de presă al Mitropoliei Basarabiei.

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img