Ultimele știri

Duminica Floriilor în parohia „Sf. Cuv. Parascheva” din Ratuș – Criuleni

   În data de 1 aprlie 2018, zi în care toți creștinii ortodocși au sărbătorit Întrarea Domnului în Ierusalim(Duminica Floriilor), Înaltpreasfinţitul Părinte Petru, Arhiepiscopul Chişinăului, Mitropolitul Basarabiei şi Exarhul Plaiurilor, a oficiat, împreună cu un sobor de preoţi şi diaconi, Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie la biserica „Sf. Cuv. Parascheva” din localitatea Ratuș, raionul Criuleni (preot paroh Ioan Marian).

   După oficierea Sfintei Liturghii Înaltpreasfinţitul Mitropolit şi Exarh Petru, a rostit în fața celor prezenți un cuvânt de învățătură cu referire la semnificația acestui moment important din viața Mântuitorului dar și din viața noastră, ca biserică a Lui Hristos.

   În continuare au fost binecuvântate mlădițele de salcie conform tradiției păstrate de biserică de ani. Credincioșii s-au bucurat de prezența Întâistătătorului Mitropoliei Basarabiei în parohia lor și au plecat spre casele lor îmbăgățiți sufletește. 

   Părintele Ioan a mulțumit Înaltului Ierarh pentru vizită și binecuvântare arhierească, invitându-l în mijlocul lor și cu alte ocazii.

Biroul de presă al Mitropoliei Basarabiei.

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img