Donație de manuale pentru micii români de Ziua Marii Uniri

3 Decembrie 2021

Cu binecuvântarea și purtarea de grijă a Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit PETRU, pe data de 1 Decembrie 2021, de Ziua Marii Uniri, preoții Mitropoliei Basarabiei au oferit în dar elevilor din clasa a 2-a din cadrul Gimnaziului „Doina și Ion Aldea Teodorovici” și a Liceului „Alecu Russo” din Orhei, peste 700 de manuale de Educație Civică și Științele Naturii, precum și caiete de lucru la Matematică și Limba Română.

În afară de daruri, micuții elevi au avut parte de o lecție scurtă de ISTORIE A ROMÂNILOR uniți într-o singură Țară Românească, la 1 Decembrie 1918.

Elevii, mulțumitori, au rostit și cântat cântece patriotice ce ne-au demonstrat că Idealul Unirii nu este un deziderat doar al martorilor Podului de Flori, ci și a urmașilor urmașilor lor.

Această donație face parte dintr-un lot de 18300 de caiete și manuale oferite de Asociația Tighina din București, condusă de Domnul Președinte Alexei Păluță, în colaborare cu Mitropolia Basarabiei sub binecuvântarea ÎPS Părinte Mitropolit PETRU.

Caietele au fost aprobare de Ministerul Educației din România și din Republica Moldova și sunt concepute pentru a veni în sprijinul cadrelor didactice și a elevilor dornici de studiu.

 

 

 

Articol redactat de Părintele Sergiu Aga.

Share