Ultimele știri

Denia din Joia Mare la biserica „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din municipiul Chişinău

În seara zilei de joi seara, 28 aprilie 2016, PS Antonie de Orhei, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Chişinăului, a oficiat, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Petru, Arhiepiscop al Chişinăului, Mitropolit al Basarabiei şi Exarh al Plaiurilor, Denia celor 12 Evanghelii la biserica „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din sectorul Ciocana, din Chişinău (preot paroh PC Protoiereu Mitrofor Teodor Lupanciuc).

După Sfânta Slujbă, PS Antonie s-a referit la Săptămâna Patimilor ca o perioadă de pregătire intensă pentru Slăvitul Praznic al Învierii, oprindu-se la evenimentele pe care le trăim în Sfânta şi Marea Joi: spălarea picioarelor ucenicilor, Cina cea de Taină, rugăciunea din Ghetsimani şi vânzarea Domnului de către Iuda.

PS Antonie le-a dorit celor prezenţi ca osteneala din această săptămână să aducă în sufletele lor Lumina Sfântă a Slăvitei Învieri.

Părintele Teodor i-a mulţumit ierarhului Mitropoliei Basarabiei pentru prezenţă, rugăciune şi binecuvântare, menţionând că este pentru prima dată, în timp de douăzeci şi cinci de ani de slujitor al altarului, când la Denia celor 12 Evanghelii, în mijlocul comunităţii pe care o păstoreşte, vine un ierarh.

Biroul de presă al Mitropoliei Basarabiei

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img