Ultimele știri

Continuarea lucrărilor misionare și pastorale ale Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit PETRU în nordul Mitropoliei Basarabiei

În ziua de prăznuire a Sfinților Martiri Brâncoveni, Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit PETRU, Mitropolit al Basarabiei și Exarh al Plaiurilor, și-a continuat misiunea pastorală și misionară prin două noi vizite pastorale de înaltă însemnătate duhovnicească.

Una dintre aceste vizite s-a desfășurat în Parohia „Sfântul Mare Mucenic și Tămăduitor Pantelimon” din Soroca, unde Părintele Vitalie Pânzaru îndeplinește slujba de paroh. Într-un dialog profund, Înaltpreasfinția Sa a discutat alături de Părintele Vitalie despre proiectele și inițiativele viitoare ale parohiei. Unul dintre aceste proiecte remarcabile vizează realizarea unei picturi interioare asupra sfântului lăcaș de cult, cu scopul de a spori și mai mult frumusețea și duhovnicia acestui loc sfânt.

Alături de Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit PETRU au fost prezenți și Părintele Constantin Olariu și Părintele Arhidiacon Maxim Sturza, consilieri mitropolitani. Această prezență deosebită a adus un suflu de inspirație și îndrumare în cadrul discuțiilor și planurilor pentru viitor.

Părintele paroh Vitalie Pânzaru a transmis încântarea și recunoștința întregii comunități pentru această binecuvântată vizită. Într-o cuvântare plină de reverență și bucurie, Părintele paroh a mulțumit Înaltpreasfinției Sale pentru sprijinul constant, ghidarea și rugăciunile arhierești ce înconjoară comunitatea parohială în fiecare etapă a dezvoltării sale duhovnicești și sociale.

Într-o perioadă plină de provocări duhovnicești, această vizită a Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit PETRU a adus încurajare și unitate, contribuind la continuarea misiunii pastorale și la consolidarea valorilor spirituale în mijlocul credincioșilor.

Galeria foto completă poate fi accesată pe pagina noastră de Facebook:

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img