Ultimele știri

CONCERT DE COLINDE CARITABIL ORGANIZAT DE ARHIEPISCOPIA CHIȘINĂULUI ÎN ORAȘUL SOROCA

În deschiderea spectacolului, Grupul de tineri colindători „Fiii lui Brâncoveanu”, al Parohiei organizatoare, conduși de studenta Capbătut Roxana, a interpretat cu energie tinerească colindele tradiționale populare și bizantine:

  1. Colo sus la răsăritu.
  2. Bună sara, gazdă aleasă!
  3. Iisus, bine-ai venit!
  4. Colindăm colindători.
  5. Cel făr- de-nceput.
  6. Primește-ne gazdă-n casă !

   Amintim că acest grup a fost înființat cu 4 ani în urmă, la inițiativa preotului paroh Huluță Sorin,  pentru a promova și perpetua tradiția colindului românesc.

   Invitații speciali ai acestui eveniment, Corala Mitropoliei Basarabiei, condusă de domnul dirijor Anton Dumbrava, au încântat publicul sorocean cu frumoase colinde românești, interpretate în chip admirabil. Sorocenii au fost profund impresionați de vocile pline de vitalitate, de profesionalismul interpretării dar și de prezența scenică.

  La finalul primei părți a fost prezentat un filmuleț despre copiii imobilizați la pat din raionul Soroca, directorul Asociației Obștești Angellus- Soroca” explicând publicului lucruri despre suferințele acestor copii.

  Parohul Huluță Sorin a adus o veste frumoasă înainte de scurta pauză dintre cele două părți ale concertului, menționând despre donația importantă făcută pentru acești copii de Asociația Tighina- București- prin președintele dr.Alexei Paluță și colaboratorii dânsului. Cuantumul donației – 1500 euro.

   În cea de-a doua parte a concertului, publicul reîntors de la ceai și socializare, a fost încântat să o asculte pe interpreta Cristina Ursachi, membră a grupului”Divinitate” și a Coralei „Orantis”, care a interpretat, cu multă emoție, colindele:

 

  1. Trei crai de la răsărit
  2.  La Betllem colo-n jos.

    Spectacolul a continuat, Corala Mitropoliei Basarabiei scoțând rând pe rând din bogatul repertoriu colinde bine șlefuite, cu sclipiri de bijuterii, așezându-le în sufletele spectatorilor și ajutându-i să se reîntoarcă la trăirile sărbătorilor din copilărie.

 

Concertul a fost organizat în scop caritabil, banii strânși din donațiile spectatorilor urmând a fi folosiți pentru nevoile urgente a 5 copii imobilizați la pat. Unul din copii, Nichita, nevăzător, legănându-se continuu în scaunul său cu rotile,  a fost prezent în sala de spectacol stârnind sentimentele de compasiune și dorința de a ajuta a tuturor celor prezenți.

  La final, organizatorul spectacolului a mulțumit publicului pentru prezență și pentru generozitate și a decernat diplome de vrednicie Coralei Mitropoliei Basarabiei, Grupului de tineri colindători Fiii lui Brâncoveanu, interpretei Cristina Ursachi, partenerilor proiectului Asociația Obștească „Angellus- Soroca”, Restaurant „Apollon”, Hotel „Europa 1928”, Asociația „Tighina”- București, partenerilor media TVR Moldova și Observatorul de Nord și familia Reznic Igor și Ina. Cuvânt de mulțumire a adus și doamna profesoară Olga Gherghelejiu- director educativ al Liceului Teoretic Ion Creangă – Soroca și consilier sector educativ al Parohiei Ortodoxe Române Sfinții Martiri Brâncoveni”, subliniind valoarea milosteniei ca și virtute creștină de importanță deosebită pentru mântuire.

  Organizatorul evenimentului și-a exprimat la  final intenția de a realiza în anul următor un eveniment de o mai mare anvergură, în urma căruia să beneficieze de sprijin material un număr mai mare de copii aflați în situații dificile de sănătate sau materiale.

   Suma colectată în urma acestui eveniment caritabil este de 2830 euro.

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img