Ultimele știri

Concert aniversar cu ocazia împlinirii a 26 de ani de la reactivarea Mitropoliei Basarabiei

În seara zilei de miercuri, 19 decembrie 2018, cu ocazia aniversării a 26 de ani de la reactivarea Mitropoliei Basarabiei Mitropolia Basarabiei prin Sectorul de Misiune, Pastorație și Asistență Socială a organizat un concert de colinde și cântece patriotice, desfășurat la Teatrul de Revistă „Ginta Latină” din Chișinău.

La eveniment au fost prezență Întâistătătorul Mitropoliei Basarabiei Părinte Petru, Arhiepiscopul Chișinăului, Mitropolitul Basarabiei și Exarhul Plaiurilor, Preasfinția Sa Veniamin, Episcopul Basarabiei de Sud.

În deschiderea serii pe scenă au cântat corul de copii ai Liceului Prometeu din Chișinău și interpretul Daniel Butucel iar invitații speciali ai serii au fost corul Chivotul al Catedralei Mitropolitane de la Iași, care au impresionat asistența cu un buchet de colinde românești și cântece patriotice.

La final cu binecuvântarea ÎPS Petru, episcopul Veniamin a făcut un rezumat al serii menționând frumusețea colindelor cântate și aducerea în actualitate prin cântecele patriotice a eroilor neamului nostru, “aducându-ne pe toți în atmosfera sărbătorilor de iarnă din perioada bunicilor și a părinților noștri”.

De asemenea, Preasfinția Sa a adus mulțumiri ÎPS Petru pentru verticalitatea și curajul de care a dat dovadă în 1992, fără de care astăzi nu ar fi fost posibilă existența Mitropoliei Basarabiei și bucuria apartenenței la biserica Neamului nostru, Patriarhia Română, iar, în semn de recunoștință, i-a oferit din partea tuturor colaboratorilor și a personalului administrativ al Mitropoliei Basarabiei, un buchet de flori.

În continuare, PS Veniamin a dat citire Diplomei de Vrednicie, oferită corului Chivotul, ca semn de mulțumire și apreciere.

ÎPS Părinte Mitropolit Petru a mulțumit tuturor pentru prezență, organizatorilor pentru buna desfășurare a evenimentului și ÎPS Teofan Arhiepiscopul Iașilor și Mitropolitul Moldovei și Bucovinei pentru tot sprijinul și binecuvântarea oferită corului mitropolitan de a fi prezent și a oferi evenimentului frumusețea cântecului bizantin.

Înaintea susținerii concertului corul Chivotul, însoțit de PS Veniamin au mers în vizită la mănăstirea Suruceni, unde se află moaștele Sf. Dionisie, episcopul Cetății Albe-Ismail. La mănăstire  au dus prin colinde, vestea Nașterii Pruncului Iisus. Au fost întâmpinați de maica stareță Epistimia Goncearenco și câteva maici viețuitoare în mănăstire.

Maica stareță le-a făcut o scurtă prezentare a istoriei mănăstirii vorbindu-le și despre Sfântul Dionisie.

Biroul de presă al Mitropoliei Basarabiei.

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img