Ultimele știri

Comunitatea din Cornești înaintează cu încredere în construirea noii biserici: ÎPS Părinte Mitropolit PETRU vizitează șantierul de construcție

Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit PETRU a continuat să aducă binecuvântare comunității din Cornești, Protopopiatul Ungheni, în ziua de sâmbătă, 23 septembrie 2023, prin efectuarea unei vizite de lucru pe șantierul de construcție a unei noi biserici. Părintele Protoiereu Mitrofor Vladimir Childescu, dedicat paroh al acestui lăcaș de cult, coordonează cu dragoste construcția bisericii și a avut onoarea de a-l primi pe Înaltpreasfinția Sa în mijlocul lucrărilor.

ÎPS Părinte Mitropolit și-a exprimat satisfacția față de evoluția rapidă a lucrărilor, având în vedere că piatra de temelie a fost sfințită în vara anului trecut. Părintele Vladimir a prezentat Înaltpreasfinției Sale și Părintelui Protopop Vasile Alcaz, provocările și necesitățile cu care se confruntă în procesul de ridicare a acestei biserici, subliniind sprijinul considerabil primit atât din partea ctitorilor, cât și din partea autorităților locale.

În semn de recunoaștere a muncii depuse și a eforturilor neobosite ale Părintelui Vladimir Childescu, Părinte Mitropolit Petru l-a felicitat călduros, exprimându-și gândurile de ajutor și binecuvântare din partea lui Dumnezeu pentru finalizarea cu succes a acestui proiect ecleziastic.

La rândul său, Părintele paroh a adus mulțumiri profunde ierarhului pentru vizita Sa, pentru sprijinul oferit comunității, binecuvântările aduse și rugăciunile sfinte. El a subliniat importanța susținerii din partea ierarhului și a credincioșilor în procesul de construcție al bisericii, care reprezintă nu doar un lăcaș de închinare, ci și un simbol al unității identitare și al credinței ortodoxe.

În concluzie, vizita Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit PETRU a consolidat eforturile comunității din Cornești de a-și construi încă o casă sfântă și a întărit legăturile strânse dintre enoriași și parohul lor. Această nouă biserică va rămâne ca o mărturie vie a credinței și determinării lor de a sluji lui Dumnezeu și de a contribui la înflorirea spirituală a întregii comunități.

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img