Ultimele știri

Comunicat: Slujbă de TE DEUM în toate bisericile din Patriarhia Română, la 164 de ani de la Unirea Principatelor Române

Patriarhia Română transmite un comunicat de presă cu prilejul împlinirii a 164 de ani de la Unirea Principatelor Române (24 ianuarie 1859), eveniment crucial din istoria poporului nostru: împlinirea unui ideal istoric încununat la Bucureşti prin alegerea Domnitorului Alexandru Ioan Cuza al Moldovei și ca Domnitor al Ţării Românești.

Patriarhia Română, respectiv Mitropolia Basarabiei anunță ierarhii, preoţii şi diaconii Bisericii Ortodoxe Române ca în ziua de 24 ianuarie 2023, să se oficieze slujba de TE DEUM în toate bisericile din Patriarhia Română. La sfârșitul acestei slujbe vor fi trase clopotele timp de un minut.

Aniversarea Unirii Principatelor Române şi comemorarea celor care au contribuit la realizarea acesteia prin slujbele de mulțumire, constituie un act solemn care menţine aprinsă candela unităţii şi demnităţii noastre naţionale.

De asemenea, la Paraclisul Mitropolitan „Sfântul Ioan Teologul” din Chișinău va fi oficiată slujba de mulțumire de către Înaltpreasfințitul Părinte Petru, Arhiepiscop al Chișinăului, Mitropolit al Basarabiei și Exarh al Plaiurilor, începând cu ora 11:00, în prezența a numeroase personalități, oficialități și clerici de pe ambele maluri ale Prutului. 

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img