Ultimele știri

CIRCULARĂ

În atenția tuturor protopopilor și preoților

din cuprinsul Mitropoliei Basarabiei,

CIRCULARĂ

   Vă aducem la cunoștință că, în ziua de miercuri 19 decembrie 2018, în contextul celebrării a 26 de ani din momentul recunoașterii reactivării Mitropoliei Basarabiei de către Patriarhia Română (19.12.1992), la biserica „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe şi Sfântul Cuvios Stelian” din Chişinău (paroh preot protoiereu Vasile Petrov), începând cu orele 9.30 va avea loc Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie arhierească. Răspunsurile Sfintei Liturghii vor fi date de corala Chivotul, a Catedralei Mitropolitane din Iași, sosită la Chișinău cu binecuvântarea ÎPS TEOFAN, Arhiepiscopul Iașilor, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei. După încheierea slujbei va fi săvârșit un TeDeum de mulțumire Lui Dumnezeu, pentru toate binefacerile revărsate asupra credincioșilor din cadrul Mitropoliei Basarabiei.

   În acest sens, în toate protopopiatele și parohiile din cuprinsul Mitropoliei Basarabiei, în mod organizat, să se săvârșească un Tede-um de Mulțumire Lui Dumnezeu pentru acest moment de mare însemnătate, iar în predici și cuvântări să se facă aducere aminte și referiri la însemnătatea acestei date.

   Totodată, în cadrul aceleiași zile, seara, începând cu ora 17.00 în incinta teatrului de revistă Ginta Latină din Chișinău (Str. Sfatul Țării 18), sunteți așteptați cu drag la loc un concert de colinde și cântece patriotice, susținut de corala Chivotul, cât și de ansamblul folcloric Prometeu din Chișinău, intrarea fiind liberă.

Cu arhierești binecuvântări,

 

PETRU

 

Arhiepiscopul Chişinăului,

Mitropolitul Basarabiei şi Exarhul Plaiurilor

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img