Ultimele știri

Când oamenii se îngrijesc de aproapele atunci Maica Domnului le sare în ajutor

 

Părintele Dumitru Rusu, parohul bisericii „Sfânta Cuvioasă Parascheva” din orașul Călărași cunoscând situația precară a familiei Maria Spînu, care frecvent venea la biserică, a transformat un vis în realitate. Mamă a trei copii, iubitoare și responsabilă, în vârstă de 36 de ani, a găsit ajutor în sfânta biserică după multe greutăți și discriminări întâmpinate de-a lungul vieții.

Potrivit Părintelui Dumitru Rusu, copiii Mariei sunt bine educați, sunt mereu îngrijiți, curați și respectuoși. Băiatul cel mai mare, Cătălin, este campion la lupte libere, având, la doar 14 ani, o colecție impresionantă de medalii, diplome și trofee. Cel mai mic dintre frați are doar un anișor, iar Maria își crește copiii din alocația mică pe care o are după ce a ieșit în concediu de îngrijire a copilului.

Înduioșat de viața mult încercată a familiei, Părintele a decis să ceară ajutor de la oamenii de bună credință. După mai multe căutări, au găsit o căsuță nu prea mare din regiunea Karabliului, pentru care proprietarul a cerut 6000 de euro, fiind de acord să i se achite suma în două rate. Maria a reușit să obțină un credit de 50 mii lei ceea ce nu acoperea nici jumătate din sumă. Părintele avea strâns de mai multă vreme 10 mii de lei de la enoriași pentru construcția unei stații de așteptare, dar din cauza unor probleme birocratice întâlnite la primărie, i-a convins pe credincioși să îi ofere Mariei banii, pentru că ea avea mai mare nevoie.

Următorul pas a fost să ceară ajutorul și pe rețelele de socializare. Într-un video filmat la biserică, Părintele Dumitru ”s-a pus chezaș” pentru a aduna banii de care aveau nevoie Maria și copiii săi. La început a adunat sume mici, de pe la mai multe familii care au vrut să ajute, iar într-o bună zi a primit un apel de la un conațional stabilit tocmai în America. Acest domn, care a cerut să i se păstreze anonimatul, a reușit să ofere, împreună cu câțiva prieteni, suma de 950 de dolari.

 

Însă Maica Domnului lucrează prin minuni. În timpul slujbei de duminică, Părintele Dumitru a observat un plic la una dintre icoanele din biserică. Când s-a apropiat, a fost uluit să citească scris: ”Bani pentru casa Mariei”.

 

”Bucuria din ochii Mariei și copiilor săi este cea mai mare mulțumire. Gestul pe care l-au făcut oamenii a demonstrat că împreună putem face lucruri frumoase. În aceste vremuri vitregi este și mai greu să îndupleci pe cineva să jertfească, cu atât mai mult când e vorba despre romi, față de care cei mai muți dintre noi au anumite prejudecăți. Dar am reușit”.

”Maria este o bună gospodină, am observat asta atunci când le-am trecut pragul, pentru că le-am oferit ajutor de câte ori s-a ivit posibilitatea. Chiar și în această săptămână i-am procurat băiatului cel mare papuci pentru iarnă, pentru că nu avea ce să încalțe, iar mama are și așa de întors datoria la bancă”.

”Maria se gândește că în orice clipă le-ar putea trece pragul cineva dintre cei care au donat bani și nu se cade să îi întâmpine cu dezordine”.

(Părintele Dumitru Rusu)

 

 

 

Articol redactat de Părintele Arhidiacon Constantin Olariu.

Sursa alternativă: https://expresul.md

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img