Ultimele știri

Bucuria și dragostea milostivă își dau mâna și înfăptuiesc lucruri minunate la Parohia Floreni

Astfel, la îndemnul Preacucerniciei Sale, la numai o săptămână de la fericitul eveniment al Sfințirii mici a acestei Biserici, fiii duhovnicești, ucenicii și binefăcătorii Părintelui Gabriel s-au implicat în realizarea unui număr de 150 de pachete care au fost distribuite familiilor numeroase și copiilor aflați în dificultate din localitățile Floreni și Sculeni.

Ziua a debutat după rânduială, sărbătorind pe Sfântul Ierarh Nicolae și Icoana Maicii Domnului făcătoare de minuni „Potolește întristările noastre”, ce se cinstește în această parohie, la finalul căreia toți copilașii prezenți la Sfânta Liturghie, din ambele localități, s-au împărtășit cu Trupul și Sângele Domnului.

Mai apoi, cu sprijinul asistentului social comunitar al Primăriei comunei Sculeni, Doamna Irina Pruneanu și a Domnului Primar Vasile Casian, a început o campanie de împărțire a darurilor în bătrânul Sculeni: ucenicii și ajutoarele Sfântului Nicolae au împânzit străzile localității, semănând bucurie și lacrimi de fericire in sufletele micuților pentru care această zi ar fi trecut ca oricare alta.

Menționăm faptul că, prin binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit PETRU, Părintele Consilier Gabriel Andrei Gherasă desfășoară o susținută activitate social-filantropică, ocupându-se nu doar de zidirea locașurilor de cult din cuprinsul eparhiei noastre ci și de ajutorarea celor mai nefericiți dintre semenii noștri.

 

În acest sens, așezământul social „Sf. Mc. Elizaveta, Țarina Rusiei” din localitatea Elizavetovca, campaniile de sărbători, acțiunea „Încălzește un bătrân în această iarnă”, „Cei săraci nu mănâncă doar de sărbători”, „Brațele părintești”, „Școala și Biserica”, alături de fiecare mâna întinsă celor în nevoi căutând să îmbine armonios lucrarea Martei și a Mariei.

 

Totodată, sărbătoarea Nașterii Domnului va culmina cu acțiunea „Daruri in cinstea Pruncului din Betleem”, în cadrul căreia vor fi ajutați 200 de copii și 100 de bătrâni aflați în dificultate.

 

 

Articol redactat de Părintele Arhidiacon Constantin Olariu

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img