Ultimele știri

Biserica „Sfinții Martiri Brâncoveni” din Floreni, împodobită cu un veșmânt al Sfântului Domnitor Constantin Brâncoveanu, primit în dar din partea Parohiei „Sfântul Gheorghe Nou – Kilometru Zero” din București

Parohia „Sfinții Martiri Brâncoveni” din localitatea Floreni, protopopiatul Ungheni, Mitropolia Basarabiei, a primit în dar un veșmânt folosit la acoperirea cinstitelor moaște ale Sfântului Domnitor Constantin Brâncoveanu. Această donație a fost făcută de Biserica „Sfântul Gheorghe Nou – Kilometru Zero” din București, cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, prin mijlocirea Înaltpreasfințitului Părinte Petru, Mitropolitul Basarabiei și Exarhul Plaiurilor.

Părintele paroh Andrei-Gabriel Gherasă, consilier eparhial, a călătorit împreună cu o delegație de enoriași din parohie și cu fiii săi duhovnicești din Iași, pentru a primi acest veșmânt sfânt.

Părintele Emil-Nedelea Cărămizaru, parohul Bisericii „Sfântul Gheorghe Nou – Kilometru Zero” din Capitală, a transmis calde felicitări pentru misiunea duhovnicească și pastorația românească pe care o desfășoară Părintele Gabriel-Andrei în Basarabia. „Suntem înfrățiți în duh, prin Sfinții Martiri Brâncoveni!”, a adăugat Părintele Emil.

La rândul său, Părintele consilier Andrei-Gabriel Gherasă a mulțumit pentru darul neprețuit și pentru bucuria adusă parohiei din Floreni. Credincioșii basarabeni au o profundă evlavie față de Sfântul Domnitor Constantin Brâncoveanu, alegându-l drept sfânt ocrotitor al parohiei lor.

Această donație va apropia spiritual comunitatea de Sfântul Constantin și cei patru fii ai săi, cât și de sfântul lăcaș din București care adăpostește moaștele Sfântului Martir Constantin Brâncoveanu, singura ctitorie brâncovenească rămasă în capitala României.

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img