Ultimele știri

Biserica „Sfântul Ierarh Nicolae” din Cetireni – Ungheni, îmbrăcată în haine de sărbătoare în Duminica Pogorârii Duhului Sfânt

   În sfânta și mărita zi de praznic a Cincizecimii, duminică 04 iunie 2017, Înaltpreasfințitul Părinte Petru, Arhiepiscopul Chişinăului, Mitropolitul Basarabiei şi Exarhul Plaiurilor, însoţit de un sobor de preoţi şi diaconi, a săvârșit Sfânta Liturghie arhierească la biserica cu hramul „Sfântul Ierarh Nicolae” din satul Cetireni, raionul Ungheni(Preot paroh Igor Ursu).

   La finalul Sfintei Liturghii, ÎnaltPreasfinția Sa a adresat celor prezenți un cuvânt de învățătură, cu referire la însemnătatea sărbătorii Pogorârii Duhului Sfânt, menționânt că evenimentele din Duminica Cincizecimii constituie, de fapt, momentul întemeierii Bisericii noastre.

   După oficierea Sfintei Liturghii, a fost oficiată slujba de sfințire clopotelor noi și a fost înălțat un Tede-um pentru sănătatea părintelui paroh, a ctitorilor, a binefăcătorilor și a enoriașilor sfântului locaș.

   În final, pentru activitatea misionară, pastorală şi gospodărească de care a dat dovadă,  parohul bisericii, părintele Igor Ursu, a fost investit de către Înaltpreasfinţitul Petru în treapta de Protoiereu, iar alți alți 5 de enoriași din parohie s-au învrednicit din partea Întâistătătorului Mitropoliei Basarabiei de Distincții de Vrednicie.

   La întoarcere spre Chișinău, ÎPS Petru a vizitat parohia “Sf. M. Mc. Dimitrie” din s. Florițoaia Veche, r. Ungheni(paroh PC Pr. Adrian Agapi – consilier mitropolitan).

Biroul de presă al Mitropoliei Basarabiei.

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img