Ultimele știri

Biserica Sf. Trei Ierarhi din Chișinău și-a sărbătorit hramul

   În ziua de miercuri, 30 ianuarie 2019, zi în care, conform calendarului îndreptat, de stil nou, sunt sărbătoriți Sfinții Trei Ierarhi: Vasile cel Mare, Grigore de Dumnezeu Cuvântătorul și Ioan Gura de Aur, Înaltpreasfinţitul Părinte Petru, Arhiepiscopul Chişinăului, Mitropolitul Basarabiei şi Exarhul Plaiurilor, a săvârșit, înconjurat de un sobor de clerici de pe ambele maluri ale Prutului, Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie în parohia “Sfinții Trei Ierarhi” din orașul Chișinăul (paroh PC Prot. Anatol Goncear), cu ocazia prăznuirii ocrotitorilor  spirituali ai parohiei.

  La eveniment a fost prezent şi Excelența Sa, d-l Daniel Ioniță, Ambasadorul României în R. Moldova.

   După săvârşirea Sfintei Liturghii a fost înălțat un Tede-um de mulţumire lui Dumnezeu pentru toate binefacerile primite asupra comunităţii “Sf. Trei Ierarhi” asupra familiei părintelui paroh şi pentru sănătatea ctitorilor şi binefăcătorilor sfântului locaş, moment precedat de tradiționalul înconjur al bisericii în zi de hram.

  În final, vlădica Petru a adresat tuturor celor prezenți un cuvânt de felicitare cu ocazia sărbătorii hramului parohiei lor, urându-le multă sănătate, spor și ajutor de la Dumnezeu în săvârșirea tuturor lucrărilor bune și în continuarea lucrărilor de edificare a sfântului locaș.

   Părintele  Anatol a mulţumit ÎPS Petru pentru slujbă şi binecuvântare arhierească, invitându-l pe ierarhul Mitropoliei Basarabiei să mai vină în mijlocul comunităţii lor  şi cu alte ocazii. 

Biroul de presă al Mitropoliei Basarabiei.

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img