Ultimele știri

Biserica “Sf. M. Mc. Dimitrie” din Florițoaia Veche – Ungheni îmbrăcată în haine de sărbătoare

   Ziua de sâmbătă, 08 iulie 2017 a însemnat pentru credincioșii din parohia “Sf. M. Mc. Dimitrie” din loc. Florițoaia Veche, r. Ungheni(paroh PC Adrian Agapi consilier economic în cadrul Mitropoliei Basarabiei), un prilej de mare bucurie sufletească. În această zi Întâistătătorul Mitropoliei Basarabiei, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, a oficiat Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie. La slujbă au fost prezenți doamna Ludmila Guzun, președintele consiliului raional Ungheni și domnul Sergiu Mărgărint, primarul comunei Florițoaia Veche

   După oficierea Serviciului Divin s-a oficiat slujba de sfințire a Troiței înălțate în curtea bisericii de credincioșii din parohie și a casei praznicale.

   Înaltpreasfințitul Părinte s-a adresat celor prezenți cu un cuvânt de învățătură cu referire la rolul unității creștinilor dintr-o parohie, apreciind totodată și spiritul organizatoric de care au dat dovadă la ridicarea și ducerea la bun sfârșit a lucrărilor de construcție a trapezei și de înălțare a Troiței.

   În continuare vlădica Petru a apreciat și munca depusă de părintele paroh care a preluat parohia în vremuri mai tulburi dar care a reușit să readucă unitatea și liniștea necesară pentru bunul mers al lucrurilor în parohie. Pentru activitatea misionară, pastorală şi gospodărească de care a dat dovadă,  parohul bisericii, părintele Adrian  Agapi, a fost investit de către Înaltpreasfinţitul Petru în treapta de Protoiereu, iar d-na Ludmila Guzun, domnul Sergiu Mărgărint, primarul comunei și câțiva enoriași care s-au implicat mai activ la lucrările efectuate, la recomandarea părintelui paroh, s-au învrednicit din partea Întâistătătorului Mitropoliei Basarabiei de Distincții de Vrednicie.

   Credincioșii din parohie au mulțumit Întâistătătorului Mitropoliei Basarabiei pentru numirea ca paroh al bisericii lor a părintelui Adrian, iar pentru aceasta, în numele tuturor, primarul comunei i-a oferit, ca semn de recunoștință și mulțumire pentru râvna depusă în parohie, o Diplomă de mulțumire. De asemenea doamna peședinte al consiliului raional, d-na Ludmila Guzun, care este aproape de parohia din Florițoaia Veche și sprijină pe cât îi este cu putință, a mulțumit părintelui Adrian pentru colaborare și dăruire, asigurându-l în continuare de sprijin și disponibilitate la săvârșirea lucrurilor frumoase pentru biserica neamului.

   Părintele paroh a mulțumit Înaltului Ierarh pentru vizită și binecuvântare arhierească invitându-l în mijlocul comunității lor și cu alte ocazii. De asemenea a mulțumit autorităților prezente precum și  tuturor creștinilor pentru ajutor, implicare și dăruire.

   Cu aceeași ocaziei ÎPS Petru i-a acordat PC preot Anatol Sîrghi – protopop de Ungheni, pentru activitatea sârguincioasă din protopopiat de care a dat dovadă, distincția bisericească Dreptul de a purta Cruce cu Pietre Scumpe iar PC Andrei Bucliș – secretar referent al cabinetului mitropolitan a fost decorat cu distincția bisericească Dreptul de a purta Bederniță.

   La întoarcere Întâistătătorul Mitropoliei Basarabiei a vizitat Mănăstirea “Sf. Prooroc Ilie” din localitatea Cornești(stareț Pcuv. Arhim. Damaschin Cimbir).

Biroul de presă al Mitropoliei Basarabiei.

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img