Ultimele știri

Biserica Sf Ierarh Spiridon din Chișinău și-a sărbătorit ocrotitorul ceresc

În ziua de 25 decembrie 2018, Biserica Sf. Spiridon din Chișinău(paroh Prot. Mitrof. Serafim Banari – protopop de Chișinău) și-a sărbătorit hramul, conform calendarului de stil vechi.

Cu această ocazie a fost săvârșită și slujba Sfințirii Mici cu aghiasmă a bisericii, de către Întâistătătorul Mitropoliei Basarabiei, ÎnaltPreasfințitul Părinte Mitropolit Petru și Preasfințitul Părinte Veniamin episcopul Basarabiei de Sud înconjurați de un numeros sobor de preoți și diaconi.

Slujba de sfințire a fost urmată de săvârșirea Sfintei Liturghii arhierești.

După oficierea Serviciului Divin, cu binecuvântarea ÎPS Petru, PS Veniamin a rostit o omilie despre viața Sf. Ierarh Spiridon, cel care “a rămas în memoria creștinilor pentru viața lui sfântă dar și numeroasele minuni săvârșiteun om rugător și trăitor pentru Dumnezeu”. De asemenea i-a felicitat pe toți cei care sărbătoresc Nașterea Domnului pe stilul Nou în această zi.

După aceasta Preasfinția Sa a oferit copiilor activi ai parohiei diplome și medalii pentru merite deosebite în cadrul parohiei dar și a activităților Liceului cu profil de arte “Doina și Ion Aldea Teodorovici”.

Momentul a fost urmat de înălțarea unui Te-Deum de mulțumire adus Lui Dumnezeu pentru toate binefacerile revărsate asupra părintelui paroh, a familiei sale și asupra tuturor enoriașilor sfântului lăcaș.

În continuare pentru merite deosebite și tot sprijinul acordat la înălțarea sfântului locaș ÎPS Părinte Mitropolit Petru a oferit cea mai înaltă distincție bisericească Crucea Mitropoliei Basarabiei pentru mireni domnului Iurie Donțu. De asemenea au fost oferite și câteva diploma de vrednicie.

Părintele Serafim a mulțumit ierarhilor și preoților pentru prezență invitându-i și cu alte ocazii în mijlocul comunității lor.

Biroul de presă al Mitropoliei Basarabiei.

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img