Ultimele știri

Biserica “Sf. Cuv. Parascheva” din Soroca și-a sărbătorit hramul

   Vineri, 27 octomrie 2017, zi în care creștin-ortodocșii ce țin de calendarul de stil vechi au prăznuit pe Sf. Cuv. Parascheva de la Iași, ocrotitoarea Moldovei,  pașii a zeci de credincioși s-au îndreptat spre biserica “Sf. Cuv. Parascheva” din orașul Soroca(paroh PC preot Ștefan Eftodi), cu ocazia hramului bisericii.

   Cu această ocazie ÎPS Petru, Arhiepiscopul Chișinăului, Mitropolitul Basarabiei și Exarhul Plaiurilor a efectuat o vizită pastorală în mijlocul acestei comunități unde, însoțit de un sobor de preoți și diaconi, a săvârșit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie. Ca dar și binecuvântarea Întâistătătorul Mitropoliei Basarabiei a adus împreuna cu el spre închinare și veșmântul Sf. Parascheva, care de obicei se află la Paraclisul Mitropolitan “Sf. Ioan Teologul” din Chișinău. Din soborul de preoți care au slujit au făcut parte și invitați din România dintre care PC preot Mihail Milea.

   După oficierea Serviciului Divin, cu binecuvântarea ÎPS Petru, PC preot Mihail Milea a rostit o frumoasă omilie cu referire la viața Sfintei Cuvioase Maici Parascheva și rolul ei de ocrotitoare a Moldovei.

   În continuare a fost oficiat un Tede-um de mulțumire Lui Dumnezeu pentru toate binefacerile revărsate, prin mijlocirea Sfintei Cuvioase Parascheva, asupra întregii comunități, după care vlădica Petru i-a felicitat pe toți cu acest prilej, îndemnându-i să rămână alături de părintele Ștefan și să contribuie la finalizarea înălțării sfântului locaș.

   Părintele Ștefan a mulțumit Întâistătătorului Mitropoliei Basarabiei pentru vizită și binecuvântare arhierească, invitându-l pe Înaltul Ierarh și cu alte ocazii în mijlocul comunității lor.

Biroul de presă al Mitropoliei Basarabiei.

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img