Biserica Ortodoxă Română sprijină refugiații din Ucraina

26 Februarie 2022

În contextul actual, când mii de cetățeni ucraineni fug din calea războiului și intră în România prin punctele de frontieră din nordul țării, mai multe eparhii vin în ajutorul refugiaților, cu mâncare, haine, jucării pentru copii, locuri de cazare și asistență medicală și religioasă.

Episcopia Maramureșului și Sătmarului a identificat 275 de locuri de cazare pentru refugiați. Pe lângă acestea, se va mai oferi hrană, iar Protopopiatul Vișeu și o parohie le oferă refugiaților transport până la locurile de cazare sau până la punctele de transfer către alte destinații.

 

„Vor ajunge tone de alimente neperisabile pentru persoane singure sau mame cu copii, cu posibilitatea de a li se oferi cazare cu locuri de muncă pe perioadă nedeterminată”, (Pr. Dan Sidău).

 

Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților a inițiat, din fonduri proprii, un stoc de apă și produse alimentare destinate tuturor celor care intră în țara noastră prin punctul de trecere a frontierei Siret.

Totodată, mănăstirile și parohiile din cuprinsul eparhiei au amenajat peste 500 de spații de cazare, complet echipate, în arhondaricele mănăstirilor, case parohiale, așezăminte sociale și în oricare alte spații disponibile.

 

Sursehttps://basilica.ro/  ;  https://www.arhiepiscopiasucevei.ro/    

Share