Ultimele știri

Biserica Ortodoxă Română face apel la încetarea războiului în Ucraina şi rugăciune pentru pace

Biserica Ortodoxă Română, ca și celelalte instituții importante din România, Republica Moldova și Uniunea Europeană, a luat act cu maximă îngrijorare de începerea războiului din Ucraina, război declanșat de Rusia împotriva unui stat suveran şi independent.

Ne exprimăm pe această cale speranța că forțele politice euro-atlantice mai pot găsi calea unui dialog pacificator spre binele Ucrainei și al întregii Europe.

Totodată, ne exprimăm deplina solidaritate cu creștinii români ortodocși care trăiesc în Ucraina, precum și disponibilitatea de a-i ajuta după propriile noastre puteri.

 

Ca și creștini ortodocși, căutând pacea, suntem datori să ne rugăm Domnului ca să o reverse asupra popoarelor și de aceea îndemn pe toți preoții Mitropoliei Basarabiei să înalțe RUGĂCIUNE PENTRU PACE la Sfintele Liturghii de Duminică și Sărbători, incluzând ectenia „La vreme de orice nevoie și primejdie omenească”, iar în alte momente prielnice binecuvântăm a fi rostite fragmentele din „Rugăciunea împotriva războiului” (ÎPS Petru).

 

„Ne rugăm Milostivului Dumnezeu, Domnul păcii, al dreptății și al iubirii, să dăruiască ocrotire poporului ucrainean și înțelepciune făcătoare de pace tuturor conducătorilor politici responsabili” (PF Daniel).

 

                                                   † Daniel

                             Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române

                                                   † Petru

                                     Arhiepiscopul Chișinăului

                         Mitropolitul Basarabiei și Exarhul Plaiurilor

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img