Ultimele știri

Anunț: Lansare de carte – „Mitropolia Basarabiei: Istorie și Tradiție. Culegere de Documente și Materiale”, Volumul I

Cu bucurie anunțăm lansarea volumului I al cărții „Mitropolia Basarabiei: Istorie și Tradiție. Culegere de documente și materiale”, un eveniment deosebit ce va avea loc vineri, 1 decembrie 2023, începând cu ora 13:30, la Biblioteca Municipală „B. P. Hasdeu” din Chișinău.

Această apariție editorială de excepție a fost coordonată și redactată științific de Conf. univ. dr. Mihai Tașcă, un reputat specialist în domeniul istoriei și al dreptului.

Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit PETRU, Arhiepiscopul Chișinăului, Mitropolitul Basarabiei și Exarhul Plaiurilor, va fi prezent la eveniment alături de clerici reprezentanți ai Centrului Eparhial, cercetători, istorici, scriitori, profesori universitari, preoți și alte personalități de marcă.

Această importantă lucrare, care cuprinde 686 de pagini, reprezintă o documentare exhaustivă a istoriei și tradiției ecleziastice a Mitropoliei Basarabiei. Volumul conține 230 de documente originale, datate din secolul al XVI-lea și până la 1924, oferind o perspectivă amplă și detaliată asupra istoriei noastre bisericești, în ajunul ridicării Scaunului Mitropolitan al Ungrovlahiei la rang de Scaun Patriarhal.

Vă așteptăm cu drag să fiți alături de noi și de autorii lucrării la această lansare de carte, pentru a împărtăși împreună pasiunea pentru istorie și pentru a descoperi tainele și bogățiile istorice ale Mitropoliei Basarabiei, respectiv ale Bisericii Ortodoxe Române din Basarabia.

Sector Comunicare, Media și Relații Publice al Mitropoliei Basarabiei

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img