Ultimele știri

Ambasadorul SUA în Republica Moldova la Mitropolia Basarabiei

În ziua de 5 ianuarie 2017, ÎPS Petru, Arhiepiscop al Chişinăului, Mitropolit al Basarabiei şi Exarh al Plaiurilor a avut o întrevedere cu Excelenţa Sa, D-l James Pettit, ambasadorul SUA în R. Moldova, la reședința mitropolitană din Chișinău.

În cadrul întrevederii, au fost discutate aspecte privind colaborarea dintre Biserică și Stat în R. Moldova, problemele contemporane ale spiritualității creștine precum și nivelul de implicare al Mitropoliei Basarabiei în rezolvarea acestor probleme.

Excelența sa, d-l James Pettit, și-a exprimat părerea de rău că este abia prima întâlnire cu Întâistătătorul Mitropoliei Basarabiei dar părţile au căzut de acord ca pe viitor colaborarea dintre  Ambasada SUA în R. Moldova și Mitropolia Basarabiei să devină mai strânsă și mai roditoare, iar întâlnirile să devină mai dese și mai rezultative.

La final, Vlădica Petru i-a mulțumit Ambasadorului SUA pentru vizită, iar excelența sa  i-a mulţumit Înaltpreasfinţiei Sale pentru primirea călduroasă, iar în contextul sărbătorilor de iarnă, i-a urat un an plin de realizări frumoase, cu pace și bucurii.

Biroul de presă al Mitropoliei Basarabiei.

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img