Ultimele știri

Ambasadorul Poloniei în R. Moldova în vizită la Mitropolia Basarabiei

   În data de 21 iunie 2017, ÎPS Petru, Arhiepiscopul Chișinăului, Mitropolitul Basarabiei și Exarhul Plaiurilor, l-a primit în calitate de oaspete pe   Excelența Sa, d-l Artur Michałski, ambasadorul Republicii Polone în Republica Moldova.

   Domnia sa a ținut ca înainte de întoarcerea în țara sa, la sfârșit de activitate diplomatică în R. Moldova, să aibă o întrevedere cu Întâistătătorul Mitropoliei Basarabiei cu care, pe parcursul a aproape cinci ani de activitate în R. Moldova a avut o colaborare frumoasă și rodnică, el aflându-se  în această funcție din 11 octombrie 2012. 

   În cadrul întrevederii, s-au discutat impresii și aspecte privind colaborarea dintre Biserică și stat în R. Moldova, problemele contemporane ale spiritualității creștine precum și nivelul de implicare al Mitropoliei Basarabiei în rezolvarea acestor probleme. De asemenea s-au discutat și teme cu referire la istoria celor două țări pe care le reprezintă, Înaltpreasfinția Sa și d-l ambasador.

   Excelența Sa, d-l Artur Michałski, a mulțumit ÎPS Petru pentru primirea călduroasă, pentru ospitalitate și amabilitate pentru toată perioada în care s-a aflat în Moldova, exprimându-și dorința și totodată asigurându-l pe înaltul ierarh al Mitropoliei Basarabiei, că succesorul său va continua colaborarea frumoasă existentă între cele două instituții pe care le reprezintă.

   La final, Vlădica Petru i-a mulțumit  Excelenței Sale  pentru vizită iar ca semn de apreciere și ca amintire, i-a oferit în dar o icoană cu chipul Maicii Domnului, care să-l însoțească și să-l ajute în continuare în activitatea sa diplomatică. De asemenea, domnul ambasador i-a dăruit ierarhului Mitropoliei Basarabiei o hartă personalizată a Republicii Moldova.

Biroul de presă al Mitropoliei Basarabiei.Anchor

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img