Ultimele știri

Ajutoarele Patriarhiei Române au ajuns la Chișinău și vor fi distribuite în centrele pentru refugiații ucraineni

Misiunea Socială Diaconia din cadrul Mitropoliei Basarabiei va distribui ajutoarele în centre pentru refugiați.

În acest prim transport au fost aduse la Chișinău produse în valoare de 228.293 de roni: hrană și produse de igienă pentru copii mici, diverse alimente și pături.

 

 „Mulțumim tuturor și sperăm să facem față acestei crize umanitare”, a transmis Igor Belei, Directorul executiv al Misiunii Diaconia.

„Acesta este un prim transport, urmează să vină și altele”, a precizat Pr. Ciprian Ioniță, Consilier patriarhal coordonator la Sectorul social-filantropic din Administraţia Patriarhală, care a însoțit transportul de la București la Chișinău.

 

Întregul demers reprezintă un efort comun al ONG-urilor Bisericii Ortodoxe Române de pe întreg cuprinsul ei, realizat prin Federația Filantropia a Patriarhiei Române.

Imediat după începerea conflictului militar în Ucraina, Biserica Ortodoxă Română a fost alături de refugiații veniți în România și prin Mitropolia Basarabiei în Republica Moldova, oferindu-le hrană și ajutoare materiale, asistență spirituală, servicii de transport și spații de cazare.

 

„Biserica Ortodoxă Română este prezentă în Basarabia nu numai prin biserici și comunități religioase, ci și prin asemenea fapte mărețe ceea ce demonstrează că suntem cu toții de același seminție, împărtășim aceeași credință, suntem frați în Hristos și de neam …” (Pr. Arhid. Constantin Olariu, consilier mitropolitan al Mitropoliei Basarabiei).

 

S-au mobilizat în acest sens eparhii din România și de peste hotare, alături de ONG-urile Bisericii. Inițiativele de sprijin pentru refugiați sunt coordonate prin platforma „Ajută cu bucurie” din România și prin campania „Cu drag pentru Ucraina”  a Sectorului Diaconia din cadrul Mitropoliei Basarabiei  (https://diaconia.md/doneaza/unde se poate oferi ajutor material sau se pot înscrie voluntari.

 

 

 

Articol redactat de Părintele Arhidiacon Constantin Olariu.

Surse suplimentare: https://basilica.ro/

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img