Ultimele știri

Adunarea Ordinară a preoților din cadrul Protopopiatului Chișinău, Mitropolia Basarabiei

Marți, 25 februarie 2020, cu binecuvântarea Î.P.S. Petru, Mitropolitul Basarabiei și Exarh al Plaiurilor, a avut loc Adunarea Ordinară a Protopopiatului Chișinău, în biserica „Sf. Ierarh Spiridon al Trimitundei și Sf. Cuvios Serafim de Sarov„ din capitală. Adunarea a fost prezidată de părintele Protopop Serafim Banari.

Ședința de lucru a debutat cu rugăciunile începătoare cupă care părintele Protopop a făcut cunoscut un raport financiar adițional activităților din cadrul Protopopiatului pentru anul 2019. De asemenea, Protopopul a prezentat evenimentele și acitivitățile care vor urma în următoarea perioadă.

Pr. Consilier pe Misiune, Pastorație și Asistență Socială Nicolae Crețu a comunicat:

  • Colecta pentru Fondul Misionar Central.
  • Luna Martie este considerată „Luna pentru viață”. Cu această ocazie vor fi organizate diverse activități care vor culmina cu Marșul Pro-Viață, care va  avea loc în data de 21.03.2020.
  • Pe 10 aprilie 2020, la ora 18:00, se va desfășura Conferința cu tema „De la Învierea lui Hristos la Jertfa Neamului Românesc”, susținută de Dan Puric, în cadrul Teatrului Ginta Latină.

 

La finalul ședințeis-au discutat diverse probleme privind viața duhovnicească și cea parohială. Parintele Protopop a exprimat multumiri tuturor participantilor.

Text: PC pr. Iurie Nistor

Biroul de presă al Mitropoliei Basarabiei.

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img