Ultimele știri

PS Antonie: „Când iubim pe semenii noştri, noi arătăm dragoste şi faţă de Dumnezeu”

Duminică, 9 septembrie 2018, PS Antonie, Episcop de Bălţi, a oficiat Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie la biserica „Sfântul Ierarh Nicolae” din oraşul Făleşti (preot paroh Gheorghe Eşanu). 

După Sfânta Slujbă, PS Antonie a oficiat un Te-Deum pentru binefacerile primite de la Bunul Dumnezeu de comunitatea de ortodocşi din Făleşti şi a sfinţit două clopote.

În cuvântul său, Preasfinţitul Antonie s-a referit la Evanghelia din Duminica a XV-a după Rusalii şi la activitatea părintelui Gheorghe.

Vorbind despre iubirea aproapelui, PS Antonie, între altele, a spus: „Măsura iubirii a semenilor noştri ne-o arată Evanghelia de astăzi: la fel cum ne iubim pe noi, aşa să-i iubim şi pe semeni. La fel cum ne îngrijim de sănătatea noastră, de bunăstarea noastră, de mântuirea noastră, la fel trebuie să ne îngrijim şi de sănătatea, de bunăstarea şi de mântuirea semenilor. Când iubim pe semenii noştri, noi arătăm dragoste şi faţă de Dumnezeu. Pentru că în fiecare semen se află tainic Dumnezeu.

Dumnezeu ne iubeşte pe noi şi pe semenii noştri şi noi suntem îndemnaţi să arătăm dragoste faţă de Dumnezeu şi semeni. Prin dragoste suntem uniţi cu Dumnezeu şi cu semenii noştri”. „Când iubim pe Dumnezeu şi pe semeni, sufletul nostru se umple de lumină. Să folosim timpul vieţii noastre pentru a aduna lumină sfântă în sufletele noastre”, a îndemnat PS Antonie.

PS Antonie a mulţumit părintelui Gheorghe pentru activitatea pastoral-misionară desfăşurată la Făleşti de aproape treizeci de ani şi i-a dăruit o carte cu conţinut teologic pentru biblioteca parohială.

Părintele Gheorghe i-a mulţumit Preasfinţitului Antonie pentru vizită şi binecuvântarea arhierească, invitându-l să mai vină în mijlocul comunităţii pe care o păstoreşte şi cu alte ocazii.

Biroul de presă al Episcopiei de Bălţi

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img