Ultimele știri

Mitropolitul Petru: Mesaj de felicitare cu prilejul sărbătorii Acoperământului Maicii Domnului, hramul orașului Chișinău

Iubiți frați și surori în Hristos Domnul,

Cu sufletul plin de bucurie duhovnicească, în ziua sfântă a Acoperământului Maicii Domnului, ocrotitoarea orașului nostru, Chișinău, vă adresez cele mai alese binecuvântări și urări de pace, împlinire și iubire. Această sărbătoare ne reamintește de iubirea negrăită a Preasfintei Născătoare de Dumnezeu, care veghează pururi asupra noastră ca o Mamă iubitoare, acoperindu-ne cu sfântul ei omofor.

Praznicul Acoperământului este, de fapt, o chemare la o trăire autentică a credinței ortodoxe, la rugăciune stăruitoare și la nădejde neclintită în ajutorul dumnezeiesc. Ne amintim de cuvintele rugătoare ale Sfântului Efrem Sirul, adresate Stăpânei noastre, care spune: „Preasfântă Fecioară, tu ești Apărătoarea celor slabi, Mângâierea celor necăjiți și Ocrotitoarea celor aflați în primejdie. Făptura ta binecuvântată este adăpost pentru sufletele noastre.” Să ne adăpostim și noi, astăzi, sub acest Acoperământ ceresc al milei, și să ne lăsăm călăuziți de blânda ei purtare de grijă.

Orașul nostru, Chișinău, această frumoasă și caldă capitală românească, este în sărbătoare, și întreaga comunitate se adună în duh de rugăciune. Fiecare colț al orașului respiră astăzi o bucurie aparte, ca semn al prezenței Maicii Domnului printre noi. Îi suntem recunoscători pentru ocrotirea neîncetată și ne rugăm ca ea să vegheze mai departe asupra vieților noastre, asupra familiilor noastre și asupra binelui orașului nostru.

Este, de asemenea, potrivit să aducem mulțumiri celor care au grijă de buna administrare a Chișinăului, autorităților locale care, cu trudă, contribuie la păstrarea acestei moșteniri identitare, culturale și duhovnicești. Prin strădaniile lor, orașul nostru rămâne un loc al liniștii, al tihnei și al frumuseții, unde credința se împletește armonios cu tradiția.

Vă chem pe toți, preaiubiți credincioși, să ne adunăm cât mai des în rugăciune sub Acoperământul Maicii Domnului, cerându-i să ne ferească de toată răutatea și să ne lumineze calea care duce spre Împărăția lui Dumnezeu. Fie ca binecuvântarea ei să vă însoțească în toate zilele vieții, întărindu-vă în credință și sporindu-vă iubirea de Dumnezeu și de aproapele.

La mulți și binecuvântați ani!

Cu părintească dragoste și arhierească binecuvântare,

Foto credit: Doxologia.ro

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img