Ultimele știri

Prilej de bucurie pentru comunitatea Mitropoliei Basarabiei: Înaltpreasfințitul Petru, Mitropolitul Basarabiei, își sărbătorește onomastica

Astăzi, 12 iulie 2024, în ziua pomenirii slăvitului praznic al Sfinților Apostoli Petru și Pavel, Înaltpreasfințitul Părinte Petru, Arhiepiscopul Chișinăului, Mitropolitul Basarabiei și Exarhul Plaiurilor își sărbătorește ziua onomastică. Cu această ocazie, corpul administrativ al Centrului Eparhial din Chișinău, împreună cu clericii și credincioșii din eparhie, transmit un mesaj de felicitare Înaltpreasfinției Sale.

Mesajul integral poate fi citit mai jos:

Astăzi, când întreaga suflare ortodoxă din Basarabia prăznuiește pe Sfinții Apostoli Petru și Pavel, ne bucurăm să Vă putem transmite cele mai calde urări cu prilejul sărbătorii onomastice. Ziua de astăzi este o zi însemnată nu doar pentru Înaltpreasfinția Voastră, ci pentru întreaga noastră comunitate ortodoxă din stânga Prutului, căci avem binecuvântarea de a avea un arhipăstor cu o credință autentică și neclintită, asemenea Sfântului Apostol Petru.

„Tu ești Petru și pe această piatră voi zidi Biserica Mea” (Matei 16, 18). Aceste cuvinte ale Mântuitorului ne amintesc de misiunea și apostolatul Sfântului Petru, dar se reflectă la fel de frumos și în viața și misiunea Înaltpreasfinției Voastre, căci cu dragoste neasemuită și iubire jertfelnică, slujiți Biserica și credincioșii ei.

Ne rugăm Bunului Dumnezeu să Vă dăruiască mulți și binecuvântați ani, plini de har și sănătate, pentru a continua cu aceeași râvnă neobosită lucrarea apostolică la care ați fost chemat. Fie ca Sfântul Apostol Petru, ocrotitorul Înaltpreasfinției Voastre, să vă fie mereu alături, întărindu-Vă în toate încercările și bucuriile slujirii.

Vă mulțumim pentru tot ceea ce faceți pentru Biserica Ortodoxă Română din Basarabia și Vă dorim să aveți parte de mulți ani binecuvântați, plini de bucurii duhovnicești.

Cu aleasă prețuire și smerită dragoste,
Corpul administrativ al Centrului Eparhial din Chișinău,
împreună cu clericii și credincioșii din Arhiepiscopia Chișinăului

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img