Ultimele știri

26 de ani de la reactivarea Mitropoliei Basarabiei aniversați prin Liturghie la Chișinău

   Miercuri, 19 Decembrie 2018, în ziua de prăznuire a Sf. Ier. Nicolae, calendarul neindreptat, Preasfințitul Părinte Veniamin, Episcopul Basarabiei de Sud, a oficiat, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Petru, Arhiepiscopul Chișinăului, Mitropolitul Basarabiei și Exarhul Plaiurilor, Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie, înconjurat de un sobor preoțesc de pe ambele maluri ale Prutului, la biserica „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” şi „Sfântul Cuvios Stelian” din Chişinău (Preot Paroh Protoiereu Vasile Petrov). Evenimentul a fost prilejuit de împlinirea a 26 de ani de la reactivarea Mitropoliei Basarabiei.

   Din soborul preoțesc au făcut parte și PC Prot. Petru Buburuz, Arhim. Nicodim Petre, Consilierul Sectorului de Misiune, Statistică şi Prognoză Pastorală al Arhiepiscopiei Iaşilor și PC Preot Nicolae Dorneanu.

   După oficierea Sfintei Liturghii, cu binecuvântarea PS Veniamin, Preacuviosul părinte arhimandrit Nicodim Petre a rostit o omilie în care a vorbit despre perioada pregătitoare sărbătorii Nașterii Domnului, o perioadă pregătitoare pentru întâlnirea cu Hristos iar “sărbătoarea Sf. Ier. Nicolae este o invitație la a fi mai buni și mai milostivi.

   La finalul slujbei, clericii Mitropoliei Basarabiei, au oficiat un Te-Deum de mulțumire pentru binefacerile revărsate asupra credincioșilor Mitropoliei, la ceas aniversar, iar Preasfinția Sa Veniamin a vorbit celor prezenți făcând o incursiune istorică în viața bisericii basarabene de-a lungul timpului: “Cu multă bucurie ne-am rugat Bunului Dumnezeu și i-am mulțumit pentru toate binefacerile pe care cu îmbelșugare le-a revărsat asupra Mitropoliei Basarabiei, iar Sf. Nicolae este cel care a lucrat minunat în viața Mitropoliei Basarabiei, pentru că acum 26 de ani în urmă, vegheați de acest mare sfânt, membrii Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române au aprobat reactivarea Mitropoliei noastre”.

   Raspunsurile liturgice au fost oferite de către corala Chivotul de la Catedrala Mitropolitană din Iași, prezenți la Chișinău cu această ocazie.

   În continuare toți cei prezenți au fost invitați la o agapă frățească oferită de părintele Vasile Petrov, gazda evenimentului.

Biroul de presă al Mitropoliei Basarabiei.

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img