Ultimele știri

30 de ani – Mesajul ÎPS Părinte Mitropolit PETRU pentru Armata Națională

În această zi când aniversăm 30 de ani de la crearea Armatei Naționale, Vă transmitem gândurile noastre sincere de felicitare și recunoștință.

Această sărbătoare este un prilej de aducere aminte a sacrificiului eroilor pentru păstrarea ființei naționale, a independenței și a integrității țării noastre.

Lupta vitejească a ostașilor țării este o dovadă de onoare prin care mulți au plătit cu viața pentru atingerea idealurilor și a libertății.

Forțele Armate îl preînchipuie pe Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, care este reprezentat în iconografia ortodoxă călare pe un cal și străpungând cu sulița un balaur. Așadar el a rămas peste veacuri modelul de curaj în lupta cu vrăjmașii, precum și armata țării luptă permanent pentru libertatea și integritatea statului.

În acest context binecuvântăm pe toți militarii și ostenitorii armatei care își îndeplinesc cu jerfelnicie și devotament sfânta misiune față de neam și țară.

În cadrul fiecărei sfinte slujbe Biserica Noastră Ortodoxă, drept mărturisitoare, se roagă pentru iubitoarea de Hristos armată și pentru toți eroii neamului care s-au jertfit pe câmpurile de luptă pentru apărarea patriei și a credinței strămoșești, pentru libertatea și demnitatea poporului român de pretutindeni. Ne rugăm ca Domnul Dumnezeu să trimită harul Său cel Sfânt asupra întregului popor care reprezintă armata universală a neamului.

Ne rugăm Mântuitorului Iisus Hristos și Sfântului Mare Mucenic Gheorghe, purtătorul de biruință, să dăruiască tuturor cadrelor militare și ostenitorilor armatei, a conducătorilor instituțiilor militare și celor apropiați ai lor, multă sănătate, bucurii duhovnicești și împlinirea tuturor celor de folos, iar Bunul Dumnezeu să le răsplătească lor osteneala cea depusă cu multă jertfă și vă încredințăm de prețuirea și dragostea noastră părintească.

Întru mulți și binecuvântați ani!

 

                                            † Petru

 

                                                                        Arhiepiscopul Chișinăului,

                                                           Mitropolitul Basarabiei și Exarhul Plaiurilor

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img