Ultimele știri

27 de ani de la reactivarea Mitropoliei Basarabiei aniversați prin Liturghie la biserica Sf. Ier. Nicolae din Călărași

  În ziua prăznuirii pe stil vechi a Sf. Ier Nicolae, zi ce coincide și cu data reactivării de către Sf. Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, a Mitropoliei Basarabiei, în data de 19 Decembrie 2019, Înaltpreasfinţitul Părinte Petru, Arhiepiscopul Chișinăului, Mitropolitul Basarabiei și Exarhul Plaiurilor, a oficiat Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie, înconjurat de un sobor preoțesc la biserica „Sfântul Ierarh Nicolae” din Chişinău (Preot Paroh Protoiereu Andrei Cojocari).

  După oficierea Sfintei Liturghii, Înaltul Ierarh al Mitropoliei Basarabiei dimpreună cu clericii prezenți, au oficiat un Te-Deum de mulțumire pentru binefacerile revărsate asupra clericilor și credincioșilor Mitropoliei Basaraiei, la ceas aniversar dar și pentru marcarea prăznuirii hramului bisericii din Călărași. 

În final Vlădica Petru a oferit în dar tuturor celor prezenți câte o iconiță cu reprezentarea Nașterii Domnului și binecuvântarea arhierească de a întâmpina sărbătorile de iarnă cu pace și bucurii.

  Evenimentele dedicate aniversării a 27 de ani de la reactivarea Mitropoliei Basarabiei vor continua în data de 20 decembrie 2019 la Casa Radio din Chișinău unde va avea loc, începând cu orele 18.00, un concert susținut de capela corală “Moldova” precum și alte grupuri corale de pe ambele maluri ale Prutului.

  La eveniment sunt așteptați toți clericii și credincioșii din cadrul Mitropoliei Basarabiei dar și toți cei care doresc să simtă apropierea sărbătorilor Nașterii Domnului și a Anului Nou, prin farmecul colindelor strămoșești.

!!! Știre în curs de reactualizare…..

Biroul de presă al Mitropoliei Basarabiei.

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img