Ultimele știri

20 de ani de activitate filantropică a Mitropoliei Basarabiei prin Diaconia

Natura umană ne lasă loc de slăbiciune, izolare, dar şi de manifestare a bunătăţii propice timpului. Şi acum 20 de ani ca şi azi, cu binecuvântarea lui Dumnezeu, aceeaşi natură umană a generat bunătate pentru aproapele prin acte de filantropie.

După îndemnul biblic, hrănim, adăpostim, îmbrăcăm pe cei aflaţi în dificultate, dar an de an construim răspunsuri mai complexe pentru nevoile pe care le întâlnim. Filantropii, ca şi acum 20 de ani sunt oamenii care susţin demersul nostru  prin propriul exemplu de bunătate: în tăcere sau public pentru a inspira, individual sau colectiv, alături de familie sau colegii de muncă.

Dacă i-am oferit unui copil şansa de a veni pe lume, dacă un om flămând a gustat azi dintr-o masă caldă oferită de un tânăr voluntar care îi este complet străin, emoţiile prevalează în faţa cifrelor. 

Desigur avem instrumente profesioniste de măsurare a impactului şi oameni în echipă care monitorizează constant intervenţia noastră. Aceste instrumente pot certifica performanţa a tuturor tipurilor de asistenţă. Deşi avem diferite criterii de impact, specific pentru noi este faptul că răspunsurile pe care le oferim nu se înscriu în tipare şi nu justificăm lipsa de intervenţie prin lipsa de procedură. 

Orice proiect dezvoltat de Diaconia trece prin faza de prototipizare,  de testare a eficienţei sale şi viabilităţii unei idei. Ulterior, acesta se transformă în acțiune de lungă durată. De cele mai multe ori, proiectul e o întâlnire a două realităţi:  nevoia beneficiarilor şi aşteptările donatorilor noştri. Aşa, printr-o abordare generativă, ne asigurăm că punem în valoare dorinţele donatorilor, experienţa echipei şi problema socială pentru care căutăm un răspuns complex, profesionist.

2021 este momentul de celebrare a implicării colegilor, voluntarilor, donatorilor, celor care au crezut în noi şi şi-au lăsat soarta în miinile noastre. Acest an omagial, pe care îl marcăm cu mesajul De 20 de ani schimbăm pentru că ne pasă, este ocazia să evaluăm parcursul nostru, să construim forme prin care putem împărtăşi experienţele noastre, noi parteneriate şi noi proiecte. Acest mesaj aniversar este transcendent în acţiunile care vor urma, deoarece am plan

Diaconia este oglinda realităţii sociale din Moldova, iar acțiunea socială a Bisericii totdeauna este necesară pentru a completa „liturghia de după liturghie”. Pornind de la aceste elemente, vom continua zi de zi să parcurgem calea spre viziunea pe care ne-am asumat-o cu binecuvântarea ÎPS Petru, Mitropolitul basarabiei şi Exarh al Plaiurilor: O societate activă și ghidată de valorile creștine, rezultat al acțiunii permanente și coerente a Mitropoliei Basarabiei prin Diaconia care reprezintă modelul de excelență în susținerea aproapelui în dificultate.

 

Sursehttps://diakonia.md/20-de-ani-de-activitate-filantropica-a-mitropoliei-basarabiei-prin-diaconia/

            https://basilica.ro/igor-belei-despre-proiectele-diaconia-emotiile-prevaleaza-in-fata-cifrelor/

   http://tvrmoldova.md/social/misiunea-sociala-diaconia-lanseaza-campania-de-20-de-ani-schimbam-pentru-ca-ne-pasa/

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img