Ultimele știri

Vizita membrilor AUR la sediul Mitropoliei Basarabiei

În prima parte a întâlnirii s-a discutat despre proiectele viitoare a Mitropoliei Basarabiei, acțiunile sociale și filantropice desfășurate în perioada pandemică, dar și în contextul actual al refugiaților. Înaltpreasfinția Sa a scos în evidență ajutorul oferit de Patriarhia Română prin Misiunea Socială DIACONIA din cadrul Mitropoliei Basarabiei.

În cadrul discuțiilor ÎPS Părinte Mitropolit a mulțumit Guvernului României pentru susținerea arătată și pentru suplimentarea bugetului pe anul 2022 al Mitropoliei Basarabiei, astfel făcând posibilă construirea de biserici noi și continuarea celor care se află în plină construcție sau renovare.

În acest context s-au prezentat proiectele noilor biserici ce vor fi construite în Basarabia și alte proiecte și activități ce vor avea loc cu ocazia împlinirii a 30 de ani de la reactivarea Mitropoliei Basarabiei. La întâlnire a participat și Părintele Arhidiacon Maxim Sturza, Consilier Mitropolitan pentru Relațiile cu Instituțiile Statului.

De asemenea Înaltpreasfinția Sa a mulțumit co-președinților AUR, domnul deputat George Simion și domnul senator Claudiu Târziu, dar și colaboratorilor săi, pentru susținerea cauzei Mitropoliei Basarabiei și pentru inițiativa alocării finanțelor necesare continuării construcțiilor de biserică în Republica Moldova. Tot mulțumiri a adus și celorlalte fracțiuni politice ce au susținut acest demers.

În a doua parte a întâlnirii, ÎPS Părinte Mitropolit PETRU, Arhiepiscop al Chișinăului, Mitropolit al Basarabiei și Exarh al Plaiurilor a oferit, ca semn de recunoștință și de înaltă apreciere, GRAMATA MITROPOLITANĂ, Ordinul Ștefan cel Mare și Sfânt, gradul I, domnilor co-președinți ai partidului AUR, domnului deputat George Simion și domnului senator Claudiu Târziu, pentru promovarea valorilor naționale și a credinței strămoșești și pentru menținerea vie a spiritului românesc în spațiul basarabean.

Tot aceeași distincție au primit și domnul deputat Boris Volosatîi și domnul Vlad Cobreacov, care încă de la începuturi a fost cu sufletul alături de Mitropolia Basarabiei, și nu numai, a luptat și s-a jertfit mereu pentru reactivarea mitropoliei și recunoașterea ei de către statul Republica Moldova.

La final, delegația AUR s-a închinat la Paraclisul Mitropolitan și s-au rugat ca Bunul Dumnezeu să aducă pace și mântuire tuturor, iar ÎPS Părinte Mitropolit i-a binecuvântat pentru a spori faptele bune spre Slava lui Dumnezeu și a Bisericii Neamului Românesc.

 

 

 

Articol redactat de Părintele Arhidiacon Constantin Olariu.

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img