Slujbă arhierească oficiată de IPS Părinte Mitropolit Petru în parohia Romanovca, r. Ungheni

25 Mai 2021

Pe data de 22 mai, în ziua prăznuirii Aducerea Moaștelor Sfântului Ierarh Nicolae, Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Petru, Arhiepiscopul Chișinăului, Mitropolitul Basarabiei și Exarhul Plaiurilor, a săvârșit Sfânta Liturghie în parohia Acoperământul Maicii Domnului din satul Romanovca, r. Ungheni, alături de un sobor de preoți și diaconi. Răspunsurile la strană au fost oferite de Corala Mitropoliei Basarabiei.

Credincioșii din localitate, cât și din satele învecinate, l-au întâmpinat, încă de la primele ore ale dimineții, pe ÎPS Părinte Mitropolit Petru, cât și pe oaspeții din România, Preacuviosul Părinte Arhimandrit Nicodim Gheorghiță, Starețul Mănăstirii Hadâmbu, jud. Iași și Protosinghel Iorest Goraș, secretarul mănăstirii. La sfânta liturghie a participat și Preacucernicul Părinte Protoiereu Mitrofor, Vasile Alcaz, Protopop de Ungheni, iar în cadrul slujbei, diaconul Grigore Mihai, a fost hirotonit preot pe seama parohiei Sinești, protopopiatul Ungheni.

La finalul Sfintei Liturghii, IPS Părinte Mitropolit a primit în dar, de la Părintele Arhimandrit Nicodim, un engolpion și o sfântă cruce pectorală. De asemenea, Doamna Primar, Vera Buga a dăruit Inaltpresfinției Sale o diplomă de gratitudine.

ÎPS Părinte Mitropolit Petru a oferit Preacuviosului Părinte Arhimandrit Nicodim, ctitor al parohiei Romanovca,  Crucea Mitropoliei Basarabiei, dar al Înaltpreasfințitului Părinte Petru, în semn de înaltă prețuire și binecuvântare sfântă.

 

Preacucernicului Părinte Paroh, Nicolae Tverdostup, Înaltpreasfinția Sa i-a oferit Gramata Mitropolitană, Sfântul Ștefan cel Mare, gradul al III-lea, pentru munca și osteneala depusă în parohia pe care o păstorește.

 

După Sfânta Liturghie s-a oficiat slujba de Te Deum și s-a cântat Mulți ani trăiască!, pentru cei ce și-au sărbătorit onomastica.

Sursa video: Constantin Ciofu.

Share