Ultimele știri

Sfânta Liturghie săvârșită de ÎPS Petru în Duminica a 7-a după Rusalii a adunat credincioșii în rugăciune și binecuvântare

Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit PETRU a săvârșit Sfânta Liturghie în Duminica a 7-a după Cincizecime la Paraclisul Mitropolitan „Sfântul Ioan Teologul”. Alături de un sobor de diaconi și preoți, Înaltpreasfinția Sa a oficiat slujba liturgică în fața credincioșilor adunați pentru a se ruga și a primi învățătura duhovnicească.

Corala academică a Mitropoliei Basarabiei a oferit răspunsurile liturgice cu solemnitate și armonie în cadrul Sfintei Liturghii, încântând sufletele credincioșilor prezenți.

Predica susținută de Părintele Vlad Mihăilă a avut ca temă evanghelia zilei, care relatează vindecarea a doi orbi și a unui mut din Capernaum de către Mântuitorul Iisus Hristos. Părintele Vlad a subliniat importanța credinței și a încrederii în Dumnezeu pentru a primi binecuvântări și tămăduiri în viața noastră.

La această sfântă Jertfă euharistică a participat și Părintele Marin Osoianu, directorul Centrului de pelerinaj „EMAUS” al Mitropoliei Basarabiei. Părintele Marin s-a întors recent dintr-un pelerinaj din Grecia cu o icoană a Sfinților Mucenici Rafael, Nicolae și Irina, pe care a pus-o spre închinare în Paraclisul Mitropolitan. Credincioșii prezenți au avut bucuria de a se închina la această icoană adusă din locurile sfinte ale Eladei.

Icoana Maicii Domnului din Tinos și Icoana Sfinților Mucenici Rafael, Nicolae și Irina, așezate spre închinare la Paraclisul Mitropolitan

La finalul Liturghiei, Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Petru al Basarabiei a adus mulțumiri clericilor și credincioșilor pentru participare și împreună rugăciune, adresându-le un gând de binecuvântare și îndemnându-i să rămână uniți în credință și dragoste față de Dumnezeu și de aproapele.

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img