Ultimele știri

ȘEDINȚA ORDINARA DE LUCRU A PROTOPOPILOR DIN ARHIEPISCOPIA CHIȘINĂULUI

Ședința de lucru a fost prezidată de Preacuviosul Părinte Arhimandrit Iustinian Budescu, Vicar Administrativ al Arhiepiscopiei Chișinăului, și a început cu o rugăciune pentru pace între popoare și pentru ca Domnul Dumnezeu să reverse în inimile tuturor smerenia și bunătatea.

În prima parte, Preacucernicul Părinte Valeriu Matceac, Consilier Administrativ, conform ordinei de zi, a prezentat pe scurt conținutul a celor trei volume despre istoria Mitropoliei Basarabiei ce vor fi editate în a doua parte a acestui an cu ocazia împlinirii a 30 de ani de la reactivarea Mitropoliei Basarabiei.

În partea a II-a, părinții protopopi, au prezentat rapoartele de activitate din perioada 2020-2022 expunând activitățile sociale și filantropice în perioada pandemică și în perioada de criză umanitară provocată de războiul din Ucraina.

Din rapoartele prezentate rezultă faptul că nu există parohie din cadrul Mitropoliei Basarabiei care să nu fi contribuit material și spiritual  la problemele pe care le întâmpinăm de doi ani până în prezent.

Ședința de lucru s-a încheiat mesajul transmis de ÎPS Părinte Mitropolit PETRU, Arhiepiscop al Chișinăului, Mitropolit al Basarabiei și Exarh al Plaiurilor.

 

 

 

Articol redactat de Părintele Arhidiacon Constantin Olariu.

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img