Ultimele știri

Punerea pietrei de temelie a bisericii „Sfântul Ierarh Varlaam” din Orhei

   În data de 12 iulie 2017, ÎPS Petru Arhiepiscopul Chișinăului, Mitropolitul Basarabiei și Exarhul Plaiurilor, împreună cu un sobor de preoți și diaconi slujba de sfințire și punere a  pietrei de temelie a unei noi biserici în cadrul parohiei de pe lângă paraclisul „Sfântul Ierarh Varlaam” din Orhei (preot paroh – Iurie Onofrei). La slujbă au fost prezenți PC Pr. Sergiu Aga, protopop de Orhei și consilier cultural în cadrul Mitropoliei Basarabiei precum și alți preoți și diaconi.

   Parohia „Sfântul Ierarh Varlaam” din Orhei a fost înregistrată la Ministrul Justiţiei în anul 2007 la iniţiativa unui grup de credincioşi fideli ai Mitropoliei Basarabiei. Iniţial comunitatea s-a rugat într-un paraclis amenajat într-un magazin de pe strada Unirii din oraşul Orhei, de unde, dat fiind faptul că nu le-a fost prelungit contractul, în preajma Sfintelor Paşti din anul 2014, au fost nevoiţi să se mute într-un alt local de pe aceiaşi stradă. Comunitatea a fost vizitată de Înaltpreasfinţitul Petru, Arhiepiscop al Chişinăului, Mitropolit al Basarabiei şi Exarh al Plaiurilor în data de 27 februarie 2011. PS Antonie a oficiat prima Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie în mijlocul comunităţii „Sfântul Ierarh Varlaam” din Orhei în ziua de 25 ianuarie 2015.

   În ziua dinaintea punerii pietrei de temelie, în aceeași parohie, în data de 12 iulie 2017, ziua prăznuirii Sfinţilor Apostoli Petru şi Pavel (stil vechi), PS Antonie de Orhei, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Chişinăului, a oficiat, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Petru, Arhiepiscop al Chişinăului, Mitropolit al Basarabiei şi Exarh al Plaiurilor, Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie.

Biroul de presă al Mitropoliei Basarabiei.

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img